Nyár végén érkezik a Mike Portnoy, Neal Morse, Randy George, Eric Gillette és Bill Hubauer összeálítású progger ötösfogat új albuma, amely elmondásuk szerint a ’The Grand Experiment’ vonalához tér vissza.

NMB

A The Neal Morse Bandnek augusztus 27-én jelenik meg a negyedik stúdiólemeze, a zenekar két konceptalbumot tud maga mögött, az ’Innocence & Danger’ most azonban egymástól független dalokat fog tartalmazni.

 

 

Mike Portnoy dobos így mesélt a lemezről: „Az egymást követő konceptalbumok után frissítő érzés volt visszatérni az első lemezünk mintájához, hogy egymástól független, önálló dalokat írhassunk. Viszont bármennyire is próbáltuk az egylemezes limitet tartani azok után, hogy két dupla albumot is írtunk ezelőtt, most sem sikerült. Annyi anyagunk lett, hogy azon vettük észre magunkat, hogy a harmadik kétlemezes albumunk jön a sorban. Nos, ez igazán progos!”

Randy George basszer így folytatta: „Izgatott vagyok, mert példás együttműködéssel született meg ez a lemez. Sok olyan ötlettel dolgoztunk, amelyek nem voltak teljesen kidolgozva, de a végén olyan dolog született, ami a zenekar minden tagjának a legjobb oldalát mutatja meg.”

Neal Morse ezekkel a gondolatokkal zárta a bemutatást: „Van egy félórás epikus és egy másik 20 perces hosszúságú tétel a második lemezen. Nem igazán vettem észre, hogy ilyen hosszúra nyúltak, amikor rögzítettük őket. Azt gondolom, hogy ez jó dolog, mert például egy film akkor igazán jó, ha észre sem veszed, hogy három óra hosszúságú. Persze lesznek rövidebb dalok is, amikben a poposabb elemek, vagy épp a keményebb és akusztikus részek is helyet kapnak, már nagyon izgatott vagyok miatta.”

Az Inside Out Music azt is elárulta, hogy június 18-án kezdődik az újdonság előrendelése, ahol 2 CD, 2 CD+DVD (a DVD-n egy dokumentumfilm látható az anyag születéséről) és 3 LP+2 CD változatokban lesz elérhető. A lentebb látható borítót a nagyágyú Thomas Ewerhard készítette, aki a The Neal Morse Bandhez közel álló Transatlantic, Sons Of Apollo és Spock’s Beard grafikai munkáin kívül több tucat bandának dizájnolt már ezt-azt a Six Feet Undertől az Avantasián át a Volbeatig.

’Innocence & Danger’ dallista:

CD 1 (Innocence):

01. Do It All Again
02. Bird On A Wire
03. Your Place In The Sun
04. Another Story To Tell
05. The Way It Had To Be
06. Emergence
07. Not Afraid Pt. 1
08. Bridge Over Troubled Water

CD 2 (Danger):

01. Not Afraid Pt. 2
02. Beyond The Years

NMB

Megosztás