Folytatódik az Ayreon-albumok újrakiadása a Mascot Label Groupnál, az ’Into The Electric Castle’ után az egykor két külön lemezen megjelent ’Universal Migrator Pt. 1: The Dream Sequencer’ és a ’Universal Migrator Pt. 2: Flight Of The Migrator’ most egy kiadványon jelenik meg, természetesen újrakeverve és újramaszterizálva.

Arjen Lucassen

A ’Universal Migrator Pt. 1: The Dream Sequencer’ és a ’Universal Migrator Pt. 2: Flight Of The Migrator’ eredetileg egymás után jelentek meg 2000 nyarán, két évvel a nagysikerű ’Into The Electric Castle’ után. A ’The Dream Sequencer’ folytatta a ’The Final Experiment’ cselekményét, amely 2084-ben kezdődik, amikor az utolsó világháború kiirtott minden életet a Földön. A ’Flight Of The Migrator’ pedig az utolsó élő ember, a Marson élő telepes történetét meséli el arról, hogy egy gép segítségével visszautazik az univerzum kialakulása előtti időkbe. A két albumon olyan zenészek és énekesek produkciója hallható, mint Bruce Dickinson (Iron Maiden), Floor Jansen (Nightwish), Edward Reekers (Kayak), Damian Wilson (Headspace, Threshold), Neal Morse (Spock’s Beard, Transatlantic, Flying Colors), Russell Allen (Symphony X), Andi Deris (Helloween), Michael Romeo (Symphony X) és sokan mások.

 

 

Az ötletgazda Arjen Lucassen így emlékezett vissza az egykori eseményekre: „Az ’Into The Electric Castle’ világsiker volt. Amikor a kezembe vettem a gitárt, hogy elkezdjek dolgozni a következő Ayreon-anyagon, megrémültem, rájöttem, hogy egyszerűen lehetetlen megidézni annak az albumnak a varázsát. Így ahelyett, hogy megpróbáltam volna az ‘Electric Castle’ második részét elkészíteni, egy új és kihívást jelentő utat kerestem. Először is úgy döntöttem, hogy minden énekes egy-egy önálló dalt ad elő ahelyett, hogy több énekes szerepelne ugyanabban a dalban, mint a korábbi Ayreon-albumokon. Másodszor pedig kettéválasztottam a zenei világomat, és két ellentétes stílusú albumot készítettem. A ’The Universal Migrator Pt. 1: The Dream Sequencer’ egy dallamos és atmoszférikus utazás az időben, míg a ’Universal Migrator Pt. 2: Flight Of The Migrator’ egy súlyos progmetál kaland az űrben. Sokféle Ayreon-rajongó létezik, de úgy gondoltam, hogy lényegében két csoportjuk van: a prog- és a metálrajongók. Azzal, hogy külön adtam ki ezt a két albumot, mindkét csoportnak meg akartam adni a lehetőséget, hogy megvegyék az általuk preferált stílusú anyagot. Ha akarták, akkor a másikat figyelmen kívül hagyhatták. Kellemes meglepetésemre a legtöbb rajongó mindkét lemezt szerette.”

A Mascot Label Group november 18-i megjelenéssel ismét kiadja ezt a két lemezt, de most egy kiadványba gyúrva. A ’Universal Migrator Pt. 1 & 2’ újrakevert és újramaszterizált hangzással kerül az új fizikai példányokra és természetesen a népszerű streaming felületekre. Az újdonság kapható lesz 5 CD+DVD-s artbook formátumban, a DVD-n 5.1-es hangzással is meghallgathatjuk az anyagot. Készül még 3 CD-s összeállítás és egy 4 LP+DVD-s díszdobozos verzió is, a vinyllemezek kedvelői ezúttal különkülön is beszerezhetik a két lemezt. A bónusz CD-n korábban kiadatlan dalok, eddig kiadatlan felvételek hallhatók, amelyek eddig Arjen Lucassen fiókjában lapultak. Kiadói exkluzív ajánlatként megrendelhetjük a ’Universal Migrator’ képregényt és a ’The Dream Sequencer’ és az ’Into The Black Hole’ kávékat.
A frissített hangzást az Into The Black Hole című dallal tesztelhetjük, amiben Bruce Dickinson (Iron Maiden) énekel.

’Universal Migrator Pt. 1 & 2’ dallista:

CD 1

01. The Dream Sequencer
02. My House On Mars
03. 2084
04. One Small Step
05. The Shooting Company Of Captain Frans B. Cocq
06. Dragon On The Sea
07. Temple Of The Cat
08. Burried By The Wind
09. And The Druids Turn To Stone
10. First Man On Earth
11. The Dream Sequencer Reprise

CD 2

01. Chaos
02. Dawn Of A Million Souls
03. Journey On The Waves Of Time
04. To The Quasar
05. Into The Black Hole
06. Through The Wormhole
07. Out Of The White Hole
08. To The Solar System
09 .The New Migrator

Ayreon

Megosztás