Tudhattak már egy ideje Anders Johansson tegnap bejelentett távozásáról a manowaros fiúk, mert nemhogy délutánra meglett az utódja, de este már koncertet is adtak vele The Lords Of Steel néven.

The Lords Of Steel

Bevett gyakorlat nagyobb zenekaroknál, hogy néha a turné előtt álnéven nyomnak egy bemelegítő klubkoncertet (secret gig), persze ilyenkor a törzsrajongók között azért kiszivárogtatják az infót. A The Lords Of Steel nevű Manowar tribute banda nemcsak hogy a Manowar 2012-es lemezéről kapta a nevét, de koncertplakátjuk is a lemez borítóját mintázza. Ez még önmagában nem lett volna gyanús, de Joey DeMaio személyesen ajánlotta a bandát a rajongók figyelmébe, a 4 helyszínen lekötött 9 koncertet pedig nemigen tudná megtölteni egy most induló tribute zenekar, főleg nem 60 eurós jegyárakkal!

 

 

Anders Johansson tegnap reggel bejelentett távozása után fél nappal már megvolt az új ütős Dave Chedrick (Ruthless, Heretic, Hirax) személyében, aki korábban a Raven turnédobosaként is szerepelt már. „Anders az intelligencia, a kedvesség, a humor és a tehetség ritka kombinációja. Öröm volt vele dolgozni – mondta a Manowar zenekarvezetője és basszusgitárosa, Joey DeMaio. – A testvériségünk része marad mindörökre! Támogatjuk a családja iránti elkötelezettségét.”

A Los Angelesben élő Dave Chedrick kedvencei közé tartozik John Bonham, Neil Peart és leginkább Scott Columbus. DeMaio szerint: „Dave úgy dobol, hogy az a sebesség, az erő és az igazi metálszellemiség kombinációja, amit szerintünk a rajongóink élvezni fognak”. „Megtiszteltetés számomra, hogy a világ legnagyobb rajongói előtt játszhatok majd!” – mondta Dave Chedrick.

A Manowar ‘Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour’ turnéja a zenekar több mint négy évtizedes karrierjét ünnepli, olyan ikonikus albumokra fókuszálva, mint a ‘Battle Hymns’, ‘Fighting The World’, ‘The Triumph Of Steel’ vagy a ‘Warriors Of The World’. Egyelőre azonban a bemelegítő koncerteknél tartanak, a Budapesttől alig 800 km-re fekvő Memmingenben 3 előadás is lesz The Lords Of Steel néven, szóval fel, Manowarriorok, ettől jobb lehetőségetek nemigen lesz idén elcsípni kedvenc bandátokat!

Dave Chedrick

Megosztás