Tavalyi telt házas koncertje után a mongol The HU újra Budapesten lép fel. A ’Rumble Of Thunder’ című albumukhoz kapcsolódó turné július 17-én ér hozzánk, a Budapest Parkban láthatjuk őket.

THE HU

Az ulánbátori csapatra először 2018-ban figyelt fel a szélesebb közönség, Yuve Yuve Yu című első klipjük jelenleg 107 millió megtekintésnél tart a YouTube-on, 2020-ban a Metallica Sad But True-ját dolgozták fel hagyományos mongol hangszerekkel, azóta pedig a dalaikat torokénekkel és metállal, valamint hősies szövegekkel ötvöző banda letarolta a klubokat. 2020-as budapesti koncertjükre is pillanatokon belül elkelt az összes jegy az Akváriumba, ezért most a Budapest Parkba hozzák el új lemezük turnéját július 17-én.

A mongol csapat az elmúlt években igen sebesen gyűjtötte rajongóit. Saját stílusukat a „hunnu rock” szavakkal illetik, amelyből a „hu” szócska – csakúgy, mint a banda neve – azt jelenti, hogy emberi lény, utalva arra, hogy a zene minden embernek szól. A The HU 2016-ban alakult, tagjai a Mongol Állami Konzervatóriumban tanultak hagyományos mongol hangszereket. Ilyen a morin khuur, a kéthúros, “lófejű” mongol hegedű is, amely fából készül, a vonója pedig lószőrből. A tradicionális torokének mellett ennek az elektromos változata is fontos szerepet játszik a zenéjükben. A csapat 2019-ben jelentette meg első, ’The Gereg’ című albumát, amelyet az amerikai Loudwire az év legnépszerűbb lemezei közé is beválogatott, a The Great Chinggis Khaan dalhoz készült klipjük pedig felkerült a Revolver magazin top 10 listájára.

A ’Rumble Of Thunder’ tavaly ősszel jelent meg, amelynek egyik dalához, a This Is Mongolhoz új verziót és videót készítettek William DuVall-lal, az Alice in Chains énekes-gitárosával angolul, Warrior Souls alcímmel.

A The HU büszkén gondozza az ősi mongol örökséget, dalszövegeikben is gyakran jelennek meg mongol történelmi szereplők és motívumok, hősies szövegeikkel igyekeznek minél többfelé elvinni hazájuk hírét. A zenekar sikereire Mongólia is büszke, tiszteletükre a Bank Of Mongolia még egy emlékérmét is kibocsátott, amelyen a csapat látható. A mongol sztyeppék hősei Dzsingisz kánhoz hasonlóan hódítják meg Európát a rajongók legnagyobb örömére, így aki duplázna, vagy aki nem fért be legutóbbi koncertjükre, most megnézheti a The HU fellépését július 17-én, a Budapest Parkban.

A budapesti koncertre a regisztrált Live Nation-tagok számára elővásárlási lehetőség biztosított március 1-jén 10 órától, a publikus jegyértékesítés pedig március 3-án 10 órakor kezdődik. További információ az esemény Facebook-oldalán.

THE HU

Megosztás