Robert Mason, a The End Machine énekese szerint nem létező konfliktusról beszélt George Lynch egy korábbi interjúban. A csapat korántsem annyira megosztott, mint ahogy a gitáros felvázolta.

The End Machine 2021

Robert Mason azt mondta, kissé zavarba ejtette George Lynch nemrégiben tett megjegyzése, miszerint „van egy kis súrlódás” a The End Machine tagjai között a zenekar dalszövegei miatt, ami az eltérő politikai nézeteiknek tudható be. Múlt hónapban George a The End Machine ‘Phase2’ című albumán szereplő szövegi témákról beszélt egy interjúban. Akkor így nyilatkozott: „Jeff [Pilson; basszusgitáros] és én politikailag egy hullámhosszon vagyunk, mindketten nagyon progresszívek vagyunk a politikai gondolkodásunkban és a zenénken keresztül próbálunk egy kis aktivitást mutatni. Nem tudom, hogy ez mennyire hatékony – valószínűleg egyáltalán nem az –, de úgy érezzük, hogy kötelességünk megpróbálni, mert úgy érezzük, hogy ez a helyes. Robert politikailag nem igazodik hozzánk, így amikor a dalszövegeket írtunk, természetesen volt egy kis súrlódás közöttünk. De mindannyian eléggé tiszteljük egymást ahhoz, hogy legalább tiszteletben tartsuk a másik elképzeléseit. Tehát képesek vagyunk civilizált vitákat folytatni, és meg tudunk állapodni abban, hogy nem értünk egyet. És ennek nagy része átszűrődik a dalszövegekbe is.”

 

 

Mason az ’On The Road To Rock With Clint Switzer’-nek adott interjúban foglalkozott Lynch megjegyzéseivel. Amikor Switzer rámutatott, hogy Lynch szavai elgondolkodtatták őt azon, hogy mikor kezdett el a politika a hard rock dalok írásával kapcsolatban szóba kerülni, Mason megjegyezte: „Istenem, George időnként eltér a témától és mond valami hülye sz.rságot! Ez nem is került szóba, tényleg. Egy jó dal az egy jó dal. Nem azért kezdek bele, hogy valamilyen prédikátor stílusban kifejtsek valamilyen témát, amit mindenki másnak meg kell hallgatnia. Szóval nem erre törekszem, amikor dalszövegeket írok, ha bármi inspirál, amit látok, hallok, ízlelek, szagolok, tapasztalok, megérint bármi, akkor arról írok.”

Mason azzal folytatta, hogy Lynch megjegyzései miatt „őszintén szólva én is vakartam egy kicsit a fejemet. De a fickó úgy gondolkodik, ahogy akar. Nem arról van szó, hogy ökölharcba keveredtünk volna vagy hogy idiótának neveztük volna egymást. Nem vagyunk ennyire megosztottak. Valójában még mindig megfontolt párbeszédeket folytatunk egymással ahelyett, hogy egyszerűen leidiótáznánk a másikat. Azt hiszem, hogy az állandó nézeteltérések és a közös alapok felismerésének hiánya manapság az emberek egyik alapvető problémája.”

Végül így summázta a dalszövegek kérdését: „A köztünk lévő véleménykülönbség nem távolított el egymástól. A dalszövegek amúgy is többnyire tőlem származnak – a legutóbbi lemezen mindet én írtam –, de ha valakinek van egy érdekes gondolata, szövege vagy ötlete, akkor szívesen írok aköré. Ha George-nak van egy ötlete, ő csak címszavakat dobál nekem, nem igazán szövegíró, de összeír nekem egy csomó dolgot, és azt mondja: »Hé, haver! Mit gondolsz erről? Be tudnád építeni abba, amit csinálsz?« És én igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni.”

Megosztás