Befejezi működését a Lynch Mob. A banda főnöke, George Lynch leginkább a csapat neve miatt döntött így, legalábbis ez derül ki egy friss nyilatkozatából.

Lynch Mob

Már egy ideje mi is promózzuk a Lynch Mob első albumának, a ’Wicked Sensation’-nek a jubileumi kiadását, most azonban kiderült, hogy ez lesz az utolsó lemez a banda történetében. „Igazából nincsenek tervek új albumra. Volt egy lehetőségünk, de ami jelenleg a világban zajlik, az egyfajta epifánikus pillanat – válaszolta George Lynch az Audio Ink Radiónak arra a kérdésre, hogy lesz-e új sorlemezük. – Felébredtem és azt mondtam, hogy ez a lemez lesz a hattyúdalunk. Úgy gondolom, hogy ez a megfelelő pillanat, hogy elhagyjuk a színpadot. Az új kiadványt egyfajta könyvtámaszként készítettük, válaszul az első albumra.”

 

 

George Lynch hozzátette, hogy a név mindig is problematikus volt, és több különböző esemény vezetett arra a pontra, hogy befejezzék a zenekar történetét. „A név természeten mindig is probléma volt, és most megbocsáthatatlan ezt megtartani” – utalt a szavak jelentésére, melyek kombinációja az elmúlt hetek, hónapok történéseit is eszébe juttathatja egyeseknek. (Az angol lynch szó – ami egyébként George családneve – lincselést jelent, a mob pedig csőcseléket.)

Ugyanakkor a jövőben sem kell nélkülöznünk a banda zenéjét, de ezen a néven még a koncerteken sem találkozhatunk velük. „Nem fogok többet ezen a néven turnézni vagy lemezeket kiadni, ugyanakkor valószínűleg néhány taggal együtt fogok játszani, csak máshogy hívjuk majd magunkat.”

A következő hónapokban több lemezen és projektben is érdekelt lesz Lynch, úgyhogy érdemes résen lenni, a tempón nem változtat a Dokken legendás gitárosa.

 

Megosztás