Egy különleges zenés dokumentumfilmmel emlékeznek világszerte a 2013-ban elhunyt Ray Manzarekre. Február 12-én, a The Doors legendás billentyűsének születésnapján kerül a mozikba a ’The Doors: Break On Thru’ című film, amit Magyarországon is bemutatnak. A Hard Rock Magazin játékában most erre az előadásra sorsolunk ki három darab páros belépőt.

The Doors

A ’The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek’ egy díjnyertes koncert-dokumentumfilm, amely a The Doors még élő tagjai, John Densmore és Robby Krieger által szervezett 2016-os Los Angeles-i Ray Manzarek-emlékkoncert felvételeit, a zenekartagok, pályatársak visszaemlékezéseit és ritka archív felvételeket, korabeli interjúkat felvonultatva tiszteleg a The Doors 2013-ban elhunyt billentyűse előtt.

A The Doors Ray Manzarek és Jim Morrison Venice Beach-i találkozásával született meg 1965-ben. Ray lett a csapat szíve és lelke, valamint a Doors magával ragadó billentyűs hangzásának megalkotója. Manzarek valami egészen újat hozott létre a rock, a jazz, a blues, a bossa nova és megannyi más stílus ötvözéséből. Az emlékkoncerten elhangzó The Doors-dalok előadásába John és Robby mellett olyan ismert rockzenészek működnek közre vendégelőadóként, mint Taylor Hawkins és Rami Jaffe a Foo Fightersből, Robert DeLeo a Stone Temple Pilots-ból, Stephen Perkins a Jane’s Addictionből, Exene Cervenka and John Doe a X bandából, Warren Haynes The Allman Brothersből és Brian RayPaul McCartney zenekarának gitárosa.

A filmben az emlékkoncert felvételei mellett eddig sosem látott archív felvételek is láthatók: korabeli interjúk Jim Morrisonnal, Ray Manzarekkel és az elismert zenei újságíróval, Ben FongTorresszel, továbbá új interjúk Johnnal és Robbyval.

A ’The Doors: Break On Thru’ világszerte csak egyetlen napon – Ray Manzarek születésnapján – február 12-én látható a mozikban. Magyarországon a budapesti Corvin Mozi és Pólus Mozi, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház és a szegedi Belvárosi Mozi vetíti, magyar felirattal.

A Hard Rock Magazin játékában egy páros belépőt nyerhetsz a film Pólus Moziban megrendezésre kerülő vetítésére, melynek időpontja 2020. február 12. 19 óra.

A dolgod mindössze annyi, hogy válaszolj helyesen a következő kérdésre:

Milyen apropóból kerül a mozikba a ’The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek’ című film?

A megfejtéseket a [email protected] címre várjuk, „The Doors nyereményjáték” tárggyal. A sorsolásra február 9-én 19 órakor kerül sor, a három nyertest e-mailben értesítjük.

Megosztás