A Helikon Kiadó és az Egri Road Beatles Múzeum könyvbemutatót tart annak apropóján, hogy hazánkban az eredeti angol kiadással csaknem egy időben, Ipacs Tibor fordításában, magyarul is olvasható lesz az új Beatles-filmhez kapcsolódó exkluzív könyv.

Beatles - Get Back

1969 januárjában a Beatles azzal a nagyszabású tervvel vágott neki az új esztendőnek, hogy egy különleges show keretében filmre veszik, ahogy dalokat írnak és próbálnak, majd előadják őket közönség előtt. A később ’Get Back’ néven ismertté vált projekt kétszeresen is visszatérést jelentett, hiszen az együttes ekkor már két és fél éve nem koncertezett, a kísérletező korszakukat követően pedig vissza akartak kanyarodni az eredeti rockos gyökerekhez. Egy hónapon keresztül kamerák és mikrofonok rögzítették minden szavukat, ám hogy végül mi valósult meg az elképzelésekből, azt meséli el az akkor rögzített dialógusok alapján ez a fotókkal gazdagon illusztrált kötet, amely szorosan kapcsolódik a Peter Jackson rendezte, azonos című új Beatles-filmhez.

 

 

Az esemény vendége lesz Ipacs Tibor fordító, Molnár Gábor, a ‘Halhatatlan Beatles’ és Marsi József, a ‘Beatles Kódex’ szerzője, valamint Czutor Zoltán (Nyers, Belmondo) zenész.
December 4-én a könyv – előjegyzést követően – kedvező áron megvásárolható a helyszínen, előjegyezni ezzel a Google-dokumentummal lehet, az előrendelők 3000 Ft értékű ajándékot kapnak a kötet mellé.

A könyvbemutató programja a következő:

Hotel Korona Eger – Díszterem:
11:00 Nyilvános sajtótájékoztató

Hotel Korona Eger – Attila terem (az előtérben lemezbörze, Beatles adok-veszek):
13:00 Twickenham – ritka videófelvételek
13:30 Beatles-vetélkedő
14:00 “John Lennon utolsó évei”-előadás
15:00 Sawile Row – ritka videófelvételek
16:00 Tribute To Charlie – LP LáZ-előadás
17:15 Let It Bleed (vinyl listening party)
18:00 Get Back 5.1 lemezhallgatás
18:45 Tombola, igény szerint örömzene

Egri Road Beatles Múzeum:
17:30 A Rickenbacker 325V59 gitár leleplezése a múzeumban, majd a shopban a Get Back könyv árusítása

 

Beatles Volume

Megosztás