A rock/fusion power trio egy olyan válogatáskiadvánnyal jelentkezik júniusban, amelyben szimfonikus zenekarral közösen gondolták újra műveiket.

The Aristocrats

A Guthrie Govan gitáros, Bryan Beller basszusgitáros és Marco Minnemann dobos alkotta Aristocrats tagjai is aktívan dolgoztak a pandémia alatt, ők a Primuz Chamber Orchestra zenészeivel dolgozták át korábbi szerzeményeiket. „Ez a projekt úgy indult, hogy véletlenül belebotlottunk egy YouTube-videóba, amelyben a lengyel Primuz Kamarazenekar az egyik dalunkat adta elő, Wojtek Lemański zeneszerző-hangszerelő által újragondolva. A feldolgozásuk megdöbbentően ötletes volt, mégis teljesen hű maradt az eredeti kompozíció szellemiségéhez. Ez arra inspirált minket, hogy felvegyük velük a kapcsolatot és együttműködést javasoljunk” – kezdte a zenekar a ’The Aristocrats With Primuz Chamber Orchestra’ névre keresztelt kiadványhoz kapcsolódó felvezetőjét. Az együttes korábbi stúdióalbumairól vettek elő kilenc dalt, amelyeket a díjnyertes hangmérnök, Forrester Savell újrakevert és azok Wojtek Lemański vonós hangszerelésének köszönhetően teljesen újjáalakultak. A trió tagjai így folytatták: „Ez a megközelítés lehetővé tette Wojtek számára, hogy különleges hangszerelési megoldásokat hozzon létre. Az eredetileg spontán, improvizált elemeket is úgy kezelte, mintha azok a tényleges kompozíciók részei lettek volna és ez egyedülálló eredményt hozott. Igazán büszkék vagyunk erre a projektre és hálásak vagyunk érte, hogy egy szerencsés véletlen valahogy összehozott minket.”

 

 

A ’The Aristocrats With Primuz Chamber Orchestra’ június 3-án, mindössze két héttel a zenekar amerikai turnéjának kezdete előtt jelenik meg. Ezen a napon csak a CD és a Bandcampen megtalálható digitális album válik elérhetővé, terveik szerint július 1-jén fog érkezni a dupla vinyl változat, és szintén júliusban debütál a teljes anyag a népszerű streaming platformokon. Ízelítőként a The Ballad Of Bonnie And Clyde új változatát mutatták be.

’The Aristocrats With Primuz Chamber Orchestra’ dallista:

01. Culture Clash
02. Stupid 7
03. The Ballad Of Bonnie And Clyde
04. Dance Of The Aristocrats
05. Through The Flower
06. All Said And Done
07. Jack’s Back
08. Ohhhh Noooo
09. Last Orders

Aristocrats

Megosztás