A legendás gitáros újabb kislemezzel jelentkezett, ami az áprilisban érkező ’The Elephants Of Mars’ album előfutára. A Faceless című dal videóját új kiadója, az earMUSIC osztotta meg.

Joe Satriani

Sokak számára meglepetést okozott Joe Stariani azzal, hogy pályafutásának 19. stúdióalbumát a Sony Music helyett az earMUSIC adja ki. Az ’The Elephants Of Mars’ dalait a lezárások alatt készítette Joe a turnézenekara – Kenny Aronoff (dob), Bryan Beller (basszusgitár), Rai Thistlethwayte (billentyűs hangszerek) – segítségével, a munkálatokról így mesélt: „Mindent kipróbáltunk, a legőrültebb ötleteket is, olyan elképzeléssel is elszórakoztunk, hogy valamit visszafelé játsszunk, hogy lássuk, mi történik.”
A prózai részeket Ned Evettnek köszönhetjük, a produceri feladatokat Joe régi zenésztársa, Eric Caudieux látta el. A Sahara után érkezett a Faceless című tétel, amelyről Joe így nyilatkozott: „A Faceless arról a magányról szól, amikor valaki fel sem ismeri azt az arcodat, amit mutatni akarsz neki. Ez egyúttal egy olyan társadalom kritikája is, ahol az emberek egyre kevésbé ismerik egymást, szegregálódnak a különbözőségeik miatt, ahelyett, hogy inkább a közös remények és álmok hoznák össze őket. A szólórész az ebből kitörni akaró ember igazi énjét ábrázolja.”
Az előrendelési oldal már elindult, a digipak CD mellett limitált digisleeve CD is kapható, amely 7 darab kétoldalas kártyát tartalmaz Satriani saját grafikáival, ezek az album egyes dalait jelenítik meg. A vinylrajongók narancssárga, rózsaszín és fekete szín közül választhatnak.

 

 

Megosztás