A Michael Voss stúdiójában készülő 2021-es album fő énekese a legutóbbi lemezen frappánsan bemutatkozó Ronnie Romero lesz, de felbukkan Joe Lynn Turner és Ralf Scheepers is. A hangszeres vendégek között a már visszajáró Simon Phillips mellett ott lesz egy másik dobos, Brian Tichy és Derek Sherinian billentyűvarázsló is.

Michael Schenker Michael Voss

Michael Schenker jelenleg a vadonatúj MSG-album felvételeinek utolsó szakaszában jár, amelyet várhatóan 2021. január 8-án jelentet meg a Nuclear Blast. A lemez címe ‘Immortal’, ez egy tökéletes számadás Michael Schenker zenei örökségéről és egyben zenészi pályafutása 50. évfordulójának megünneplése is. „Nagyon jól haladunk. Sok vendégzenészünk van, akik kétségtelenül sokat segítenek abban, hogy ez egy kivételesen sikeres album legyen – mondta Michael. – Szeretnék köszönetet mondani mindannyiuknak hihetetlen hozzájárulásukért.”

 

 

A Nuclear Blast alapítója, Markus Staiger nagy izgalommal várja az új MSG-megjelenést. Michael Schenker az ő tizenéves bálványa, Michael vezette rá őt a kemény rock ösvényére fiatal korában. „Valóban alig várom, hogy megjelentessük az új MSG-albumot a két kitűnő Michael Schenker Fest-lemez után. 14 évesen az MSG debütáló albuma teljesen lenyűgözött és segített formálni az ízlésem, azóta követtem és szerettem a zenéjét és egyedi kompozícióit. Ez a tíz új dal színtiszta varázslat!”

Az ‘Immortal’-on barátok és vendégek hosszú listája szerepel, élükön a chilei születésű Ronnie Romeróval (Rainbow, Lords of Black), aki a lemez fő vokalistája lesz, de mellette Michael Voss (Mad Max), Ralf Scheepers (Primal Fear) és Joe Lynn Turner (ex-Deep Purple, Rainbow) is énekel két-két dalt. Az új album felállásának tagjai Steve Mann billentyűs hangszereken, Barry Sparks (ex-Dokken, Ted Nugent) basszusgitáron, valamint három dobos, Bodo Schopf, Simon Phillips (ex-Toto) és Brian Tichy (ex-Whitesnake). A nyitó dalban Derek Sherinian (Sons of Apollo) billentyűvirtuóz is szerepet kap.

Ez a szupercsapat tíz számot rögzített, köztük az In Search Of The Peace Of Mind címűt. Ez volt az első dal, amelyet Michael Schenker írt, és amely korábban a Scorpions debütáló albumán, a ‘Lonesome Crow’-on szerepelt. A dalt Michael ötvenedik évfordulója alkalmából újra felvették. „15 évesen írtam ezt a dalt, ez volt az első írott zenedarab, amit felvettem a Scorpionsszal az első stúdióalbumunkra, a ‘Lonesome Crow’-ra 1970-ben. Csak 1972-ben jelent meg – amikor már elhagytam a Scorpionst, hogy csatlakozzam a brit rockbandához, a UFO-hoz 1972 júniusában –, ekkor 17 éves voltam. Újra felvettük ezt a dalt az 50. évfordulójának megünneplésére, és teljesen epikussá alakítottuk. Van egy extra kiterjesztés a dal végén, ami fantasztikusan sikerült Simon Phillips dobjátékának hála, aki csak a szokásos csodálatos formáját hozta.” – mesélte Michael. A lemez igazi fénypontja lett a dal, mely tartogat még további meglepetéseket is: „Gary Barden énekli az első strófát, folytatja Ronnie Romero – és a végén már Ronnie, Doogie White és Robin McAuley sikoltozik fej fej mellett, az én 50 éves évfordulóm tiszteletére. Abszolút csodálatos! Köszönöm srácok, hogy ezt megtettétek értem!”

A lemezt Michael Voss Kidroom Studiójában vették fel, a korlátozott példányszámú első kiadás még egy különlegességet tartalmaz: ez a Michael Schenker Fest koncertjének Blu-ray-felvétele, amelyet a 2019-es Bang Your Head fesztivál headlinereként adtak.

 

Megosztás