Az angol énekes és dalszerző negyven éve lépett fel először szülőföldjén. Ezt az évfordulót a ’Butterfly Mind’ kiadásával ünnepli meg, a június 17-én érkező album az ígéretek szerint tele lesz meglepetésekkel.

Tim Bowness

Tim Bowness hetedik szólóalbuma ’Butterfly Mind’ címmel jelenik meg június 17-én az Inside Out Music gondozásában. Richard Jupp (ex-Elbow) és Nick Beggs (The Mute Gods) ritmusszekciója mellett a következő vendégek szerepelnek: Ian Anderson (Jethro Tull), Dave Formula (Magazine), Peter Hammill (Van Der Graaf Generator), Martha Goddard (The Hushtones), Gregory Spawton (Big Big Train), Mark Tranmer (The Montgolfier Brothers), Saro Cosentino (Franco Battiato), Nicola Alesini olasz jazz-zenész, Devon Dunaway amerikai énekes (Ganga) és Stephen W. Tayler (Kate Bush). Közel három évtized után először dolgozott ismét együtt Ben Colemannal, a No-Man egykori hegedűsével. A produceri feladatokat régi zenésztársa, Brian Hulse látta el, a keverés és a maszter Steven Wilson nevéhez fűződik.

 

 

Az album első kislemezéül választott Always The Strangerben Richard Jupp és Nick Beggs játékát hallhatjuk, valamint Martha Goddard énekét, a dalról így mesélt Tim: „A dal címe a legelső szólóprojektem nevéből származik még a 80-as évekből. Annak ellenére, hogy forróvérű tinédzserként eléggé kísérletezős voltam, és csak házilag készült demókazettára vettem fel az anyagot, a helyi média elég jól fogadta az ATS-t. Bizonyos értelemben a szöveg valami olyasmiről szól, hogy »mi lehetett volna« vagy még inkább »mi lehet«, azaz mi történhet, ha nem fogadjuk el a változásokat vagy a kihívásokat, és a kreatív nyüzsgésből a lesajnáló semmittevésbe süppedünk.
Az Inside Out Music webshopjában már előrendelhető az újdonság dupla CD-n, a második lemezen az dalok alternatív verzióit hallhatjuk és egy bónuszdalt. Hagyományos fekete vinyllemezen az Inside Outnál, Tim Bowness saját lemezcégénél, a Burning Shednél pedig átlátszó zöld színben lehet előjegyezni. A kiadvány borítóján Carl Glover alkotása látható.

’Butterfly Mind’ dallista:

CD 1:

01. Say Your Goodbyes, Pt. 1
02. Always The Stranger
03. It’s Easier To Love
04. We Feel
05. Lost Player
06. Only A Fool
07. After The Stranger
08. Glitter Fades
09. About The Light That Hits The Forest Floor
10. Dark Nevada Dream
11. Say Your Goodbyes, Pt. 2

CD 2:

01. Say Your Goodbyes, Pt. 1
02. Always The Stranger
03. It’s Easier To Love
04. We Feel
05. Lost Player
06. Only A Fool
07. After The Stranger
08. Glitter Fades
09. About The Light That Hits The Forest Floor
10. Dark Nevada Dream
11. Say Your Goodbyes, Pt. 2
12. Clearing Houses
13. Always The Stranger – Raw
14. Lost Player – Primitive

Tim Bowness

Megosztás