A közhelyes ’For The Music’ cím mögött a Steven Wilson és Aviv Geffen által alapított formáció hatodik stúdióalbuma áll.

Blackfield

Bár az egész lemezt az izraeli indie poprocker Aviv Geffen írta, és valójában Steven Wilson már nem tagja az együttesnek, mégis közreműködik több dalban is énekesként és gitárosként. Az új anyagról így nyilatkozott Geffen: „Olyan lemezt akartam készíteni, amely a lehető legtöbb emberhez kapcsolódhat, amely kötődik a régi és az új Blackfield-rajongókhoz, valamint reményt és örömet kínál minél többeknek…Van benne minden, metál, prog, pop egyaránt.” Az arányokat nem említi, de kevesebb progresszivitás, befogadhatóbb zenei világ jellemzi az albumot úgy, hogy a korábbi dallamos-melankolikus vonal alapvetően megmaradt. A megjelenéssel egy időben a címadó For The Music dalhoz készült videó is megjelent a világhálón.

 

 

Érdekesség, hogy a 30 perces játékideje miatt inkább EP-nek számító albumot már a Warner adta ki, Tel Avivban, Londonban és Budapesten vették fel, az alábbi hivatalos playlist pedig tartalmazza az összes dalt.

Blackfield - For The Music 2020

Megosztás