Bőséges hírlevelet küldött rajongóinak Steve Vai, amiben elárulta, mivel köti le magát a 2020-as évben. Rengeteg dolga lesz a gitárosnak, szóval nézzük, mivel kedveskedik nekünk.

Steve Vai

„Sziasztok! Remélem ez a hírlevelem mindenkit épségben és egészségben talál! Épp most tértem haza az ázsiai körútról a Generation Axe-szel. Valamilyen okból az időeltolódás most nagyon megvisel, de a koncertsorozatunk nagyon jól sikerült. Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy milyen jó érzés ezzel a társasággal együtt turnézni, nem is beszélve a koreai, a japán és a kínai rajongókról. Egyébként Gen-Axe hír, egy új kiadványon is elkezdünk dolgozni, egy koncert DVD-n, amely még az idén megjelenik valamikor. A filmet a legutóbbi észak-amerikai sorozat alkalmával vettük fel. Higgyetek nekem, ez alkalommal nem lesz semmilyen Pledge Musichoz hasonló kampányunk! Egyébként azon is dolgozunk, hogy 2021-ben Európába is eljussunk a Generation Axe-szel, de nagyon nehéz dolog ezt véghezvinni, hiszen sokunk programjához kell igazodni. De ne aggódjatok, a szervezés a mi dolgunk, nektek csak a koncerteket kell élveznetek!

Jól megfontoltam a dolgokat és elkezdek dolgozni azokon a szimfonikus dalokon, amelyeket régebben már megírtam, de még nem jelentek meg. A ’Visual Sound Theories’ folytatása masszív munka lesz. Eddig egy több mint háromórás szimfonikus anyagom van, amit régebben vettem fel és most újabb adagon szeretnék dolgozni. A tervem az, hogy 2020 első négy hónapjában otthon fogok dolgozni az újrahangszereléseken, aztán májusban a hetven tagú holland Metropole Orkesttel készítjük a felvételeket. Kicsivel később a kilencven fős Aarhus Denmark Radio zenekarral fogok felvételeket készíteni. A költségek iszonyatosak, de nem rettentenek el a célomtól. A Metropol zenekarral a Bangkok, a Fire Garden Suite, a Racing The World, a Velorum, a Whispering A Prayer, az Oil Of Smoke, a The Crying Machine és a Call It Sleep dalokat adom elő, míg az Aarhusszal a Ballerina 12/24, a There’s Still Something Dead In Here, az Expanding The Universe, a The Middle Of Everywhere és a The Still Small Voice nótákat szólaltatjuk meg. Majd ezt az egészet betetőzve elmegyek Tokióba, hogy a Tokyo Philharmonickal dolgozzak a „Fire Strings” nevű projekten, amelyet Ichiro Nodaira készített. Így lesz elég anyagom ahhoz, hogy a “Sound Theories Vol. 3-6” megjelenhessen.

A 2020-as év további részét pedig az új lemezem készítésére fogom szánni, még nem tudom, mikor jelenhet meg, de mindenről tájékoztatlak majd benneteket. A korábbi terveimmel szemben úgy döntöttem, hogy a harmadik részét készítem el a „Real Illusions” quadrológiának. Ez a lemez inkább az énekre és azokra az elemekre fog összpontosulni, amellyel a történetet vihetem tovább. Így végre megadatik a lehetőség, hogy néhány igazán tehetséges énekessel dolgozhassak együtt. De ne ijedjetek meg, a gitározásom minden eleme ott lesz! Már van is néhány ötletem, amiket ehhez a lemezhez szeretnék felhasználni. Persze az énekhangomra is érkezett kérés, és én is szeretem, ha megmutathatom, de az én képességeim korlátozottak ebből a szempontból.”

Megosztás