Lemondta spanyol fesztiválszereplését a Whitesnake, egyes hírek szerint Tommy Aldridge súlyos egészségügyi problémái miatt. A zenekar hivatalos nyilatkozata nem erősítette ezt meg.

Whitesnake

A kétnapos Rock Imperium Festival – melyet a spanyolországi Cartagenában tartottak – fő attrakciói voltak a Scorpions, a Whitesnake, az Avantasia és a Europe. A Whitesnake azonban lemondta a szombat esti fellépését  A Rock Imperium szervezői a következő közleményt adták ki a közösségi médiában: „Már éppen megvoltunk a Whitesnake összes backline-jával és színpadi előkészületeivel, készen álltunk a mai fellépésükre, amikor az ügynökük arról a szomorú hírről tájékoztatott, hogy Tommy Aldridge-nek súlyos egészségügyi problémái adódtak, így sajnálattal jelentjük be a Rock Imperium Festivalon való fellépésük lemondását. Nagyon sajnáljuk az okozott kellemetlenségeket, le vagyunk sújtva, és csak gyors felépülést tudunk kívánni Tommynak. Annak érdekében, hogy megpróbáljunk némi kárpótlást nyújtani, a Europe headlinerként egy teljes szettet fog játszani, és átalakítottuk a fellépési sorrendet. Köszönjük mindenkinek a megértést.”

 

 

A Whitesnake hivatalos weboldalán korábban közzétett és David Coverdale által a közösségi oldalakon is megosztott nyilatkozat így hangzott: „Kedves Whitesnake-rajongók, tudnotok kell, hogy mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb, energiával teli és izgalmas koncerteket adjuk nektek. Mindig arra törekszünk, hogy 100%-ot nyújtsunk, hiszen a Whitesnake-rajongók mindig ennyit érdemelnek, sohasem kevesebbet. Az a vágyunk, hogy ugyanolyan szenvedéllyel fejezzük be az európai turnénkat, mint ahogy elkezdtük! Tudtuk, hogy ennek a turnénak az elindulása sok új akadályt és potenciális problémát jelenthet, amelyek a korábbi turnékon ismeretlenek voltak számunkra. Mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy megoldjuk ezeket a példátlan kihívásokat. Összetartó zenekar vagyunk, szeretjük egymást, és szeretünk titeket. Nagyra értékelünk benneteket, és mint mindig, most is köszönjük a támogatásotokat! Őszintén elnézést kérünk spanyol rajongóinktól, hogy elkerülhetetlenül le kell mondanunk a ma esti koncertet.”

Nem Tommy Aldridge a Whitesnake egyetlen tagja, aki megbetegedett a zenekar jelenleg is zajló Európa-turnéja során. A hónap elején Reb Beach gitáros több koncertet is kihagyott, miután a jelek szerint elkapott egy rejtélyes betegséget. A június 14-i prágai koncert után a Whitesnake másik gitárosa, Joel Hoekstra egy tweetben említette meg Reb távollétét: „Reb Beach rosszul volt, és nekem kellett helyette eljátszanom a szólóit.”

Bezzeg a Hellfest nézői mennyivel jobban jártak! Nemcsak hogy a zenekar teljes legénysége harcra kész volt, de váratlanul Steve Vai is megjelent a koncertjük végén, erről egy videót is megosztottak a színfalak mögül, de a közönség sem volt rest előkapni a mobiltelefonját, így elölről is megnézhetjük ugyanezt. Reméljük, a budapesti fellépésükkel sem lesz semmi probléma!

Megosztás