Bár imádja a túlproducerelt lemezeket a TOTO gitárosa, Steve Lukather, ezzel most totálisan szembement, ugyanis próbák nélkül készült új szólóalbumára, melyet élőben vettek fel társaival.

Steve Lukather

Elkészült nyolcadik szólólemezével a TOTO gitárosa, Steve Lukather. Erről a Tone-Talknak beszélt, az interjú során pedig elárulta, hogy az albumon rajta kívül Jeff Babko, Joseph Williams, David Paich, Jorgen Carlsson és Gregg Bissonette játékát hallhatjuk. A 2013-as ’Transition’ folytatását ráadásul élőben rögzítették, még éppen a koronavírus-járvány előtt. „Szerencsés voltam, hogy még a járvány kitörése előtt bementünk a stúdióba a srácokkal és fel tudtunk mindent venni élőben – mondta Lukather. – Korábban csináltam túlproducerelt lemezeket, imádom ezeket a szarságokat, és amikor ezt mondom, akkor nem negatív értelemben értem. Imádom ezeket az albumokat, az összes kedvenc lemezem ilyen, és ezért nem fogok elnézést kérni. Ezzel az albummal viszont az volt a koncepcióm, hogy szerettem volna felkérni néhány király arcot és a barátaimat, majd próbák nélkül összerakni.”

Lukather teljesen organikus módon rögzítette lemezét, metronóm, szintetizátorok és előre megírt, begyakorolt szólók nélkül, ráadásul állítása szerint pár ’70-es évekbeli nóta feldolgozását is felvették társaival. Az album még ebben az évben napvilágot lát a Mascot Label Group gondozásában.

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás