Újabb felvételnek köszönhetően csekkolhatod le, hogyan muzsikált Michael Landau a Los Angeles-i Baked Potato Jazz klubban. A koncert felvétele már a kanyarban van, érdemes belefülelned, ha eddig nem hallottál róla!

Michael Landau

Augusztus 21-től lesz kapható Michael Landau új kiadványa, aLiquid Quartet LiveCD és LP lemezen. A felvétel tartalmából egy új dalt hallgathatunk meg, méghozzá a Can’t Walk Away From It Now-t. Steve Lukather (Toto) ezekkel a dicsérő szavakkal illette a zenészt: „Ő az egyik legjobb gitáros a Földön.” Ilyen ajánló után nézzük, hogy mi várható a Grammy-díjas gitáros új koncertlemezén!

2019 novemberében járt a Liquid Quartet – azaz Abe Laboriel Jr. (dob), Jimmy Johnson (basszusgitár), David Frazee (gitár és ének) és Michael Landau (gitár) – a világhírű Los Angeles-i Baked Potato Jazz Clubban. Michael így emlékezett vissza a klubban történt eseményekre: „Az élő felvétel nyersesége és ismeretlenségi faktora szórakoztató, akárcsak a bizalom, valamint az élő játék időnkénti meggondolatlansága. Én egészen másképp játszom élőben, sokkal agresszívabban időnként. Az egy olyan tiszta pillanat, amikor hagyom, hadd szóljon és nem aggódom miatta. A Baked Potato egy különleges hely. A pici színpad a helyiség közepén van, így a közönség minden oldalról körülvesz. A hangzása azért is különleges, mert a hangrendszer a zenekart is körülveszi, olyan, mintha benne lennél a hangfalban. A közelségnek olyan hatása van, mintha mindenki fejhallgatót hordana, de együtt, ugyanabban a szobában: hallhatsz minden apró részletet. A mennyezet is nagyon alacsonyan van, ami egyfajta intimitást ad az egésznek és a hangzás is annyira száraz, hogy nem tudsz elbújni egy visszhang-effekt mögé, minden egyes hang valóban hallatszik.”

A koncert alkalmával olyan új dalok is elhangzottak, mint a Well Let’s Just See vagy a Can’t Walk Away From It Now, amit már meg is hallgathatunk lentebb. A ‘Rock Bottom’ című legutolsó albumról például a Bad Friend és a One Tear Away, de a Burning Water Can’t Buy My Way Home és a Killing Time című dala is felcsendült. A Renegade Creation Greedy Life és Renegade Destruction című nótái is előkerültek, majd az estét két instrumentális szerzeménnyel zárták.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás