Újabb felvételnek köszönhetően csekkolhatod le, hogyan muzsikált Michael Landau a Los Angeles-i Baked Potato Jazz klubban. A koncert felvétele már a kanyarban van, érdemes belefülelned, ha eddig nem hallottál róla!

Michael Landau

Augusztus 21-től lesz kapható Michael Landau új kiadványa, aLiquid Quartet LiveCD és LP lemezen. A felvétel tartalmából egy új dalt hallgathatunk meg, méghozzá a Can’t Walk Away From It Now-t. Steve Lukather (Toto) ezekkel a dicsérő szavakkal illette a zenészt: „Ő az egyik legjobb gitáros a Földön.” Ilyen ajánló után nézzük, hogy mivel kedveskedik nekünk a Grammy-díjas gitáros!

2019 novemberében járt a Liquid Quartet – azaz Abe Laboriel Jr. (dob), Jimmy Johnson (basszusgitár), David Frazee (gitár és ének) és Michael Landau (gitár) – a világhírű Los Angeles-i Baked Potato Jazz Clubban. Michael így emlékezett vissza a klubban történt eseményekre: „A nyerseség és az ismeretlen tényező az, ami miatt egy élő felvétel örömet jelent. A bizalom néha jobban dominál, mint a vakmerőség. Én mindig másképp játszom élőben, sokkal agresszívabban. Az egy olyan tiszta pillanat, amikor hagyom érni a dolgokat és nem aggódom miattuk. A Baked Potato egy különleges hely. Az a pici színpad a helyiség közepén található, így a közönséggel minden oldalról rezonálhatsz. A hangzása is különleges, mert az itt lévő technikai felszerelés valóban megszólaltat minden egyes hangszert. Mindenki fejhallgatót hord, bár ugyanabban a helyiségben vagyunk, és mégis minden apró részletet tökéletesen hallhatsz. Nagyon alacsonyan van a mennyezet, amitől az egész olyan intim és emiatt a hangzás is annyira nyers. Nem tudsz elbújni egy visszhang-effekt mögé, mert minden egyes hang valóban hallatszik.”

A koncert alkalmával olyan új dalok is elhangzottak, mint a Well Let’s Just See vagy a Can’t Walk Away From It Now, amit már meg is hallgathatunk lentebb. A ‘Rock Bottom’ című legutolsó albumról például a Bad Friend és a One Tear Away, de a Burning Water Can’t Buy My Way Home és a Killing Time című dala is felcsendült. A Renegade Creation Greedy Life és Renegade Destruction című nótái is előkerültek, majd az estét két instrumentális szerzeménnyel zárták.

Megosztás