‘Acoustic Adventures – Volume One’ címmel akusztikus albumot jelentet meg a Sonata Arctica és ősszel Európa-turnéra is viszik azt. Az akusztikus koncertsorozatnak budapesti állomása is lesz.

Sonata Arctica

A Sonata Arctica bejelentette első akusztikus albumának kiadását, amely az ‘Acoustic Adventures – Volume One’ címet viseli, és a Nuclear Blast adja ki 2021 októberében.

 

 

„Az akusztikus Sonata Arctica évek óta formálódik – kommentálta Tony Kakko énekes. – Ennek első megnyilvánulása az évek során megjelent néhány akusztikus változat mellett az ‘Acoustic Adventures Tour’ volt 2019-ben, ami nagy sikernek bizonyult, ez adta az ötletet, hogy ezeket a dalokat ilyen formában is rögzítsük és kiadjuk egy albumon. Vagy két albumon, legalábbis kezdetnek. A dalaink mindig gyönyörű dallamokra épültek, ami megkönnyíti, hogy átalakítsuk és áthangszereljük őket. Meg kell jegyeznem, hogy sok dal nagyon jól működik akusztikus köntösben is. Az ‘Acoustic Adventures – Volume One’ lesz az első rész, majd ezt követi egy második is 2022-ben, de sok-sok dal van, amelyeket le kellett hagynunk ezekről a ‘Volume One’ és ‘Volume Two’ albumokról, úgyhogy mi sem tetszene jobban, mint néhány további rész hozzáadása a jövőben és alig várom, hogy a lehető leghamarabb újra turnézhassunk velük!”

És ez a turné, amelyet ‘Acoustic Adventures MMXXI’ turnénak hívnak, remélhetőleg ősszel el is indul. Az ‘Acoustic Adventures – Volume One’ népszerűsítése érdekében a zenekar 17 európai országot érintő koncertsorozatot indít. Az előzenekar a svéd Eleine lesz, akik szintén akusztikus műsorral készülnek.

Az alábbi plakát alapján november 26-án Budapestre is eljut az előadás, de egyelőre további részleteket nem tudunk róla.

Sonata Arctica

Megosztás