Mennyire tudott elmozdulni Esa Holopainen az Amorphis zenei világától a Silver Lake-ben? A Storm című dalban megkapjuk a választ.

Esa Holopainen

Esa Holopainent eddig az Amorphis gitárosaként ismerhettük, de a Covid-19 miatti leállás régóta dédelgetett álmát váltotta valóra. A pandémia alatt állt össze a fejében az az ötlet, hogy elkészítse első szólóalbumát, amely azokat a dalokat tartalmazza, amelyek nem illettek az Amorphis zenei világába. Az ötlet május 28-án válik valósággá, ekkor érkezik a lemezboltokba a ’Silver Lake By Esa Holopainen’ névre keresztelt kiadvány, amit természetesen az Amorphis kiadványait is gondozó Nuclear Blast ad ki. A lemezen szereplő különböző stílusok – a ’80-as évekbeli Dire Straits hangulatától kezdve heavy, melankolikus és popos hatású dalokig – megkövetelték az erős énekes produkciót, ezért néhány barátját hívta segítségül, akik otthoni stúdióikban énekelték fel a nekik szánt dallamokat.

 

 

Az első kislemezdal nagyon fontos volt Holopainen számára, hiszen ez egyben a teljes produkció premierje is. A Storm című dalban a Nordman énekese, Håkan Hemlin énekel. „Nézd meg ezt az Owe Lingvall (DreamDay Media) által rendezett csodálatos videót, melyet a Kanári-szigeteken forgattunk, ahol Håkan és Owe sok időt töltött a tökéletes helyszínek megtalálásával! Maga a Storm egy fülbemászó és érzelmes dal, melyben Håkan hihetetlenül jól énekel! Nagyon megtisztelő, hogy a csapatban tudhatom, ez a dal jó bizonyíték arra, hogy továbbra is az egyik legjobb énekes” – mondta a gitáros a dalról. A kiadó az első dal bemutatása mellett az előrendelést is elindította. A CD és különböző színű vinyl változatokon felül egy 2000 példányban készülő CD box set is megjelenik, mely a digipack csomagolású CD mellett egy pengetőt, zászlót és dedikált fotót is tartalmaz keményfedeles dobozba csomagolva.

Megosztás