Sajnos nem ér már minket váratlanul egy turnéhalasztás, de a finnek a turné elmaradása miatt az akusztikus lemezük megjelenését is jövő évre halasztották. Viszont jó hír, hogy a turnéra megjelenik az ’Acoustic Adventures’ második része is.

Sonata Arctica

A finn dallamos metál titánja, a Sonata Arctica egyszerre jelentette be az új akusztikus albumuk és az ezt bemutató turnéjuk új időpontját. Tavasszal még arról írtunk, hogy az ’Acoustic Adventures – Volume One’ című lemezük és a hozzá kapcsolódó turné idén ősszel lesz esedékes, ennek budapesti állomása is lett volna. A lemezt jövő év elejére halasztották, az új megjelenési időpont 2022. január 21. A hozzá kapcsolódó tervezett akusztikus turnét – ahogy a többi idei nemzetközi koncertet – is el kellett halasztani, ezt viszont egy évvel csúsztatták el, 2022 októberében indul és hozzánk november 25-én ér el.

 

 

Henrik „Henkka” Klingenberg billentyűs így magyarázta a történéseket: „Annak ellenére, hogy a körülmények lassan javulnak, sajnos el kell halasztanunk az ’Acoustic Adventures’ európai turnét, amit az idén ősszel indítottunk volna. Ez semmiképpen sem volt könnyű döntés, de jelenleg nem tudjuk a turnét a tervek szerint megvalósítani. Azonban 2022-ben visszatérünk, a halasztás nem jelenti azt, hogy elmarad. Az ’Acoustic Adventures – Volume One’ albumunk is néhány hónappal később fog megjelenni, mint azt eredetileg terveztük, de nyugodt lehetsz, érdemes lesz rá várni. Már alig várjuk, hogy újra színpadra léphessünk és játszhassunk nektek. Addig is, vigyázzatok magatokra!”

A zenekar igyekszik kihasználni az egyéves csúszás okozta szabadidőt, a turné kezdete előtt nem sokkal piacra dobják az akusztikus lemez második részét is, így 2022 őszén már kétlemeznyi anyagból válogathatják össze a koncertprogramot.

A halasztás miatt természetesen a budapesti koncert időpontja is változott, az új dátum 2022. november 25. A helyszín továbbra is az Akvárium, és az előzenekar kiléte sem változott, az Eleine akusztikus blokkja nyitja majd az estét. Minden további információ megtalálható a koncert Facebook-oldalán.

Sonata Arctica

 

Megosztás