Még hat hét van hátra az új Sonata Arctica-album megjelenéséig, de már a harmadik kislemezdalt adják ki az anyagról. A Dark Empath a 2004-es ’Reckoning Night’-on található közönségkedvenc, a Don’t Say A Word egyenes folytatása.


Március 8-án érkezik a Sonata Arctica ‘Clear Cold Beyond’ című albuma, amely a korai időszakuk power metalját és a legutóbbi lemezek zenei hatásait gyúrja egybe. Az Atomic Fire gondozásában megjelenő anyagról a First In Line, a Monster Only You Can’t See után a Dark Empath című kislemezdalt adta ki a finn zenekar, Tony Kakko énekes így mesélt róla:
„Ez a szám egy olyan történet része, amely még második nagylemezünkön, a ‘Silence’-en kezdődött el a The End Of This Chapter című tétellel – sőt egyesek szerint már a debütáló albumunkon. A dalnak több előzménye és folytatása is van, a feszültséggel teli témája megadja nekem a keretet, hogy olyan stílusban írjak zenét, amit igazán szeretek, és úgy tűnik, hogy ez szerencsére bejön a rajongóinknak is. Nem egybefüggő történetről van szó, hanem inkább tematikusan visszatérő karakterekről, akik újra és újra átélik a cselekmény különböző változatait.”
A hazai lemezboltokban is előjegyezhető a ‘Clear Cold Beyond’ digipak CD-n és fekete-fehér márványozott vinylen.

 

 

 

Megosztás