Októberben jelenik meg a Shinedown gitárosának és énekesének duettlemeze, mely tíz dalt tartalmaz. Ebből kettőt már felfedett a most megjelent előzetes kislemez.

Smith & Myers

A Smith & Myers duó a Shinedown-énekes Brent Smith és a gitáros Zach Myers együttműködéséből jött létre. Új lemezük, a ‘Smith & Myers Volume 1’ október 9-én jelenik meg a Shinedown kiadójánál, az Atlantic Recordsnál.

„Sok időt és energiát fordítottunk arra, hogy ez a projekt teljesen hiteles legyen – kommentálta Smith. – A Smith & Myers létezésének fő oka a rajongók nyomása. Ez a projekt az évek során érkezett számos kérésnek engedve született meg, és mostanra alakult ki valódi identitása. Félreértés ne essék – ez a dalokról, a történetről és mindenekelőtt az üzenetről szól.”

„Volt egy kis szabadidőnk, hogy a globális világjárvány kezdetén lemezt készítsünk, de a világ állása is visszatükröződik a művészetben, amit az albumon létrehoztunk – tette hozzá Myers. – Ez volt a legkreatívabb időszak, amit valaha is átéltem zenészként vagy dalszerzőként. A feldolgozások esetében úgy éreztük, hogy duóként kell megközelítenünk a dalokat, mintha a modern korban írtuk volna őket. Az új szerzeményekkel kapcsolatban azt kell mondjam, Brent és én még soha nem beszélgettünk ilyen témákról ezelőtt, és igen mélyre ástunk, miközben érintettük a világ dolgait, melyek olyan gyorsan változtak körülöttünk az elmúlt nyolc hónapban. Úgy éreztük, álnokság lenne nem érinteni a társadalmi kérdéseket, melyekkel emberként mindannyian szembesülünk. Sokat fektettünk ebbe az albumba, és őszintén reméljük, hogy élvezettel fogjátok hallgatni.”

Dallistát még nem közöltek, csak annyit tudni az új anyagról, hogy öt új szerzemény és öt – rajongók által kiválasztott – feldolgozás kerül rá. Ennek jegyében jelent meg pénteken az első kislemez is, melyen legelső új daluk, a Not Mad Enough és egy Neil Young-feldolgozás, a Rockin’ In The Free World szerepel.

A Shinedown utoljára márciusban hallatott magáról, amikor is az egészségügyben dolgozók megsegítésére adták ki egy korábban meg nem jelent dalukat. A zenekar 2018-ban járt Magyarországon.

Smith & Myers Volume 1 artwork


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás