A brazil metállegenda az amazóniai esőerdők bennszülöttjeinek jogaiért kiálló Amazon Frontlines nevű szervezettel közösen készítette el új videóját.

Sepultura 2020

A Sepultura-énekesét, Derrick Greent megfogta anno az Amazon Frontline elhivatottsága, ebből született a Guardians Of Earth szövege, a zenét Andreas Kisser gitáros és Eloy Casagrande dobos jegyzi, a dal az idei ’Quadra’ albumon debütált, a videó pedig most.

„Mélyen megérintettek és nagyon feldühítettek a képek, amelyeket a bennszülött törzsek küzdelméről láttam, akiknek a fennmaradása is kétséges, miközben próbálják megvédeni a Föld legsokszínűbb ökoszisztémáját. Nemcsak a bennszülöttek kihalásáról van szó, hanem az esőerdők riasztó mértékű szennyezéséről és felégetéséről. A mozgalom arra késztetett, hogy az üzenetüket beleordítsam a világba!”

Megkapó felvételek az esőerdő élővilágáról és az ott lakó bennszülöttekről, de az idill rombolásra vált, az erdők letarolására, ahol bányák, marhatelepek és gátak rabolják el a törzsek életterét. A drámai felépítésű dal ugyan most „csak” egy videó miatt került újra fókuszba, de érdemes benne újra elmerülni, mert az Andreas kakofonikus gitárintrójából kibontakozó törzsi ritmusok a ’Roots’ albumot idézik, és erre épül a vészjósló templomi kórus, majd az a kíméletlen őrlés, amit ma Sepulturának hívunk.

A videóban elrejtett üzenet így szól: „Mindazoknak, akik betörtek a földünkre, kivágták az erdőinket, betegségeket hoztak ránk, és lerombolták a világunkat: Amazónia nem egy olajmező! Amazónia a mi életünk, a lakhelyünk, a piacterünk, a gyógyírunk, a szentélyünk, az iskolánk. Megvédjük az erdőt, a levegőt, a folyót, az állatokat, az éghajlatot. A gyerekeinknek és a ti gyerekeiteknek.”

A videót az a Raul Machado rendezte, akivel már együtt dolgozott a banda az 1998-as Choke-on is.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás