A Sepultura- és Soulfly rajongók nagy örömére Európa-turnéra indultak a Cavalera testvérek régi-új zenekarukkal és a Sepu első két lemezének újra felvett változatával. Csütörtökön a Dürer Kertben léptek fel telt ház előtt, a masszív ráadásblokk végén színpadra lépett velük Csihar Attila is.

Max Cavalera és Iggor Cavalera (2006-ig Igor) új bandanévvel – Cavalera –, viszont régi dalokkal tért vissza hozzánk, a testvéreket Travis Stone (Pig Destroyer) kísérte gitáron, Igor Amadeus Cavalera (Healing Magic, Go Ahead And Die) – Max 28 éves fia – pedig basszuson. A Sepulturát 1984-ben alapító testvérpár a Cavalera Conspiracy megalakulásával 2007-ben lezárta a köztük lévő tízéves mosolyszünetet, és 2017-ig négy albumot is kiadtak, most pedig új néven, szimplán Cavaleraként újra felvették a munkásságuk kataklizmáját jelentő két első Sepultura-lemezt, a ’Bestial Devastation’ EP-t (1985) és a ’Morbid Visions’ albumot (1986). Max Cavalera így nyilatkozott az újrakiadásokról: “Ahogy évről évre keményebbek leszünk, időnként vissza kell térni oda, ahonnan minden elindult! Újra felvettük a Bestial Devastationt és a Morbid Visionst csodálatos, korszerű hangzással, de azok nyers és időtlen megközelítésével. Van két új számunk is, amelyekben azokból az időkből származó riffeket használtunk fel.”

 

 

Az M3 autópálya havas útviszonyai és balesetei sajnos keresztbe tettek akkreditált tudósítónknak, aki nem ért oda az eseményre, de fotóriporterünk ott volt a helyszínen, és tőle tudjuk, hogy a Dürerben még a csilláron is lógtak az emberek, és olyan féktelen hangulat kerekedett a színpadon és nézőtéren egyaránt, ami megérdemelt volna egy nagyobb koncerttermet. Max Cavalera kifejezetten kommunikatív jófej formában volt a 20 állomásos Európa-turné utolsó előtti állomásán, a többit elmesélik Török Hajni képei.

Intro: The Curse / Bestial Devastation / Antichrist / Necromancer / Warriors Of Death / Sexta Feira 13 / O Fortuna (felvételről, Cavalera mama emlékére) / Morbid Visions / Mayhem / Crucifixion / Show Me The Wrath / Funeral Rites / Empire Of The Damned // Inquisition Symphony-Escape To The Void-Dead Embryonic Cells // Refuse/Resist-Territory // Troops Of Doom (Csihar Attilával) // Morbid Visions (Csihar Attilával)

Fotók: Török Hajni
Köszönet a Live Nation Magyarországnak a lehetőségért!

Megosztás