A Born Under A Bad Sign bluesklasszikus modern változatával rukkolt elő a hollywoodi basszusgitáros-énekes, aki többek között a Dokkenben és a Quiet Riotban is zenélt, és a tavalyi ’Street Survivors: The True Story Of The Lynyrd Skynyrd Plane Crash’ című filmben is szerepet vállalt.

Sean McNabb

Hollywood kedvenc bérzenésze, a basszusgitáros Sean McNabb (Dokken, Quiet Riot, House Of Lords, Montrose, Burning Rain) stúdióba vonult, hogy felvegyen egy klasszikus Albert King-nótát, a Born Under A Bad Signt. McNabb bevonta elit zenész haverjait is, hogy teljessé tegye a Mississippi blues által ihletett dal eme verzióját. „Mindig is szerettem a bluest, igazán rá tudok hangolódni” – magyarázta.

 

 

Az említett zenész haverok, akikkel a felvételt készítette: Gilby Clarke (felvétel / keverés / háttérvokál), Toshi Yanagi (gitár / felvétel / maszter), Cleto Escobedo III (szaxofon), Teddy Zig Zag (billentyűs hangszerek) és Lenny Roberto (dob). McNabb a basszusgitárt kezelte és persze az ének is az ő érdeme. Természetes, whiskyvel átitatott hangja és vokális megoldásai a Born Under Bad Sign jó ízlésű, új verzióját hozták létre.

McNabb egyik blueshőse, Albert King iránt érzett nagy szeretettel és tisztelettel vágott bele ebbe a bluesprojektbe. „Basszusgitárosként ismernek, de szeretek énekelni, és ez a dal megszólított. Úgy illik a hangomhoz, mint kesztyű a kézhez, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy elénekelhetem.” McNabb továbbá azt is elárulta: „Kedvenc blueslegendáim Albert King, Buddy Guy, BB King és Eric Clapton.” A hivatalos videó a Cleopatra Records oldalán jelent meg. Ez a tény, és a nyilatkozatok együtt talán azt jelenthetik, hogy többre is számíthatunk a zenésztől. „Izgatott vagyok, srácok, éjszaka kitettem az új videóklipemet. Hatalmas köszönet barátaimnak, hogy nagy tudásukkal segítettek ebben a dalban” – írta közösségi médiafelületein.

Sean McNabb - Born Under A Bad Sign

Megosztás