1977. október huszadikán zuhant le Mississippi államban az a Convair CV-240-es típusú személyszállító repülőgép, melyen a Lynyrd Skynyrd legénysége is utazott aktuális turnéjuk során.

Lynyrd Skynyrd

A baleset következtében a zenekarból életét veszette Ronnie Van Zant énekes, Steve Gaines gitáros és nővére, Cassie Gaines háttérénekes. A zenekar ekkor egy időre befejezte működését, és csak 1987-ben indultak újra, akkor Ronnie testvére, Johnny vette át az énekesi posztot.

 

 

Mint mostában annyi mindent a rock történetéből, ezt is megfilmesítették, és február tizenhatodikán a Hollywood Reel Independent Filmfesztiválon ’Street Survivors: The True Story Of The Lynyrd Skynyrd Plane Crash’ címmel bemutatják az alkotást. A filmet rendezte Jared Cohn, a narrátor Artimus Pyle, a zenekar korábbi dobosa. 1977-ben jelent meg a ‘Street Survivors’ albumuk, a film címe is erre utal.

E tragédia nélkül is fekete a zenekar krónikája, ugyanis a korai lemezek felállásából már csak Gary Rossington van életben, és neki is meggyűlt a baja az egészségével az utóbbi években.

Megosztás