Egy minapi interjúban Klaus Meine arról mesélt, hogy az új lemezen a zenekar korábbi keményebb oldala kerül ismét előtérbe. „Olyan nóták DNS-eihez nyúltunk vissza, mint a Blackout, a Lovedrive, az Animal Magnetism vagy a The Zoo.”

Klaus Meine

Az átszervezett beosztásról így mesélt a frontember: „Májusban és júniusban Los Angelesben kellett volna lennünk a stúdióban Greg Fidelman producerrel, aki a Metallicával és a Slipknottal is dolgozott együtt, hogy az új lemezt készítsük, júliusban meg pár koncertet lejátszottunk volna Las Vegasban. A szabadnapokon ugyanitt egy stúdióban pár gitársávot nyomtunk volna fel, és augusztusban visszamentünk volna L.A.-be. De most itt vagyunk Németországba bezárva, ám az a jó, hogy a Zoom segítségével dolgozunk az új lemezen.”

 

 

A járványidőszak alatti alkotó folyamatról Klaus büszkén számolt be: „Egész májusban és júniusban Hannoverben zajlott a munka, Rudolf [Schenker], Matthias [Jabs] és köztem, na meg  Greg is beszállt a Zoomon keresztül minden este. Igaz, hogy amikor nekünk ebédidő volt, ő épp reggelizett. De együtt dolgoztunk, átrágtuk a dalokat, beszéltünk a hangszerelésről és minden másról is, mi az, ami kell, mi az, ami nem. Szóval, hiszitek vagy sem, sokat dolgoztunk és nagyot haladtunk. Azt kell mondjam, hogy ebben a járványban az a jó, hogy nyakig merültünk a munkába, és nagyon kreatívak voltunk mind szövegírás, mind komponálás terén – nem otthon ültünk, és közben bámultunk ki az ablakon. Reméljük, jövőre útnak indulunk, és játszani fogunk pár új dalt is!”

Arra a kérdésre, hogy vajon az új Scorpions-lemez valóban visszanyúl-e a zenekar korábbi keményebb oldalához, az énekes így reagált: „Mindig nagy kihívás egy új lemez. Az ember mindig megkérdezi magától, hogy ennyi idő után is képes-e írni jó dalokat. hozza-e Rudolf a jó riffeket, Matthias a jó szólókat? A producer, Greg [Fidelman] az említett bandákkal [Metallica, Slipknot] dolgozott együtt, így most mi is a keményebb oldalunkat mutatjuk meg. Persze, írtunk balladákat is, ám ezúttal a Scorpions korai éveire fókuszáltunk. Azt még nem tudjuk, hogy hangzanak majd évek múlva ezek a dalok, de most olyan nóták DNS-eihez nyúltunk vissza, mint a Blackout, a Lovedrive, az Animal Magnetism vagy a The Zoo. Még pár gyorsabb nóta hiányzik, de úgy hiszem, már azokon is dolgozik Rudolf vagy Matthias. Írtam egy rakás szöveget. Normál esetben ez úgy működne, hogy megvárnánk Rudolf demóit, énekelne pár sort, én pedig ezekre írnám a szöveget. De most nem így csináljuk, most odaadtam neki a szövegeket, ő pedig erre írt zenét. Mondta is, hogy inspirálták őt a szövegeim a dalírásnál. Vérbeli Scorpions lemez lesz, és Greg egy hatalmas fazon, nagyon jó vele együtt dolgozni, ám találkozni nem tudunk, mert mi nem mehetünk Amerikába, ő nem jöhet Európába, ráadásul Mikkey Svédországban él, Pawel Lengyelországban, Krakkóban, és egészen mostanáig nagyon szigorú utazási szabályok voltak. De megtaláltuk a módját, hogyan dolgozzunk együtt, és meglátjátok, nagyon különleges produkció lesz a végén.”

 

Megosztás