A Metallicával az élen a rock- és metalzenekarok is összefogtak az ausztrál krízis ügyében. James Hetfieldék nem kevesebb, mint félmillió dollárt adományoztak a tűzvész megfékezésére saját alapítványukon keresztül, de a kisebb zenekarok is igyekeznek mindent megtenni lehetőségeikhez mérten.

Metallica

Ausztráliában továbbra sem javul a helyzet, ami a hónapok óta tartó erdő- és bozóttüzeket illeti. A tűzvésznek legtalább 24 halálos áldozata van eddig, mindennek tetejébe pedig félmilliárd állat is életét vesztette a 63 ezer négyzetkilométeren tomboló tűzben. Rengeteg híresség, közöttük zenészek is ajánlottak fel pénzt a tűzvész megfékezésére, a Metallica például 500 ezer dollárt, melyet saját alapítványukon, az All Within My Hands Foundationön keresztül juttattak el a mentőegységeknek.

 

 

Australia

James Hetfieldéken kívül kisebb zenekarok is részt vesznek az adakozásban, az Airbourne a következő üzenettel buzdítja a világ rockereit segítségre: „Rockerek szerte a világon! Ha még nem hallottátok volna, Ausztrália szó szerint ég. A füst az űrből is látszik, az új-zélandi hegyek csúcsain pedig befeketítette a havat. Rengeteg ausztrál veszítette el szeretteit, az otthonát és a megélhetését, valamint több mint félmilliárd állat is életét vesztette a pusztító tűzben. A tűzoltók (köztük rengeteg önkéntessel) és a mentőegységek – akik között található számos állatorvos is – mindent megtesznek, ami lehetséges, ezért pedig szívünk mélyéről mondunk nekik köszönetet. Ausztrália nem volna képes túlélni rendíthetetlenségük, bátorságuk és kitartásuk nélkül. Nagyra értékelünk minden segítséget, adományt, legyen az csak egy font, egy euró, egy dollár vagy egy pezó, minden számít. Minden apró segítség fontos, rockerek. Ausztrália lángol.”

Australia

Az amerikai Fit For An Autopsy péládul a merch cuccaik után befolyó összeget ajánlotta fel, többen pedig jótékonysági koncerteket szerveznek, erre készül többek között az Adam Lamberttel felálló Queen is.

Egyéni adományokkal több szervezetet is lehet segíteni, egy alternatíva például az Ausztrál Vöröskereszt, akiknek IDE kattintva tudsz utalni.

Megosztás