Nem akartunk minden egyes karanténvideót feltölteni, ami szembejött velünk, de ez a Van Halen-feldolgozás annyira jól sikerült, hogy az embernek libabőrös lesz tőle a háta.

Sammy Hagar & The Circle

Sammy Hagarnél autentikusabb előadó nem kell a Van Halen ‘Balance’ lemezének húzónótájához, de ez – akárhogy csűrjük-csavarjuk – akkor is bombasztikusan dörren meg annak ellenére, hogy csak mobiltelefonon tartják a kapcsolatot egymással a zenészek.

 

 

Hagar azt mondta: „Amikor meghallottam, hogy Kurt Cobain öngyilkos lett, az első dolog, amire gondoltam, az volt, hogy bárcsak ott lehettem és megmenthettem volna. Az eredeti címe ennek a dalszövegnek az lett volna, hogy I Want To Show You What Love Can Do. De mivel ez egy olyan sötét, szörnyű dolog volt, képtelen voltam rávilágítani, mire képes a szerelem, ezért megváltoztattam az utolsó sort erre: »Ne mondd meg nekem, mire képes a szerelem«.
Ez volt az az időszak, amikor a Van Halen feloszlott, az utolsó albumunk és turnénk, ami sok érzelmet, negativitást és fájdalmat adott hozzá az eredeti előadásomhoz, amely most másodszor is felszínre tört, amikor 1995 óta először elkezdtem énekelni ezt a dalt.”

A négytagú csapatban Sammy mellett a másik ex-Van Halen zenész, régi barátja, Michael Anthony basszusgitáros (Van Halen, Chickenfoot), Jason Bonham dobos (Black Country Communion, Jason Bonham’s Led Zeppelin Evening) és Vic Johnson gitáros (The Waboritas) zenél. Miután korábban négy különböző helyről okostelefonjukon csatlakozva elkészítettek egy vadonatúj dalt Funky Feng Shui címmel, elkezdtek saját maguk és a rajongók szórakoztatására feldolgozásokat játszani – közösen a távolból. Volt már Who-, Bob Marley-, AC/DC-feldolgozás a dalok közt, de Van Halen-nótából sem ez az első, de talán az eddigi legütősebb!

Megosztás