Sammy és csapata a bezártságban született felvételekből ad ki egy lemezre valót.

The Circle

2021. január 8-án jelenik meg a ‘Lockdown 2020’ album, olyan felvételek gyűjteménye, melyet a Circle márciustól rögzített a karanténidőszakban. A turné kútba esett, és a zenekar dobosa, Jason Bonham azt javasolta a többieknek, vegyék fel azokat a dalokat, amiket jammelni szoktak a koncertek előtt. Mindenki bevonult az otthoni kis stúdiójába, és telefonjaikkal rögzítették saját sávjaikat. Az első dal egy saját szerzemény volt, a Funky Feng Sui, ezzel útnak indult a ’Lockdown Sessions’, melyben javarészt más előadók szerzeményei szerepeltek.

 

 

„Amikor elkezdtük ezeket a felvételeket, először az volt a cél, hogy ilyen formában tartsuk a kapcsolatot a rajongókkal, amíg vissza nem mehetünk a színpadokra. Aztán teltek a hetek, majd a hónapok, és rájöttünk, ez zeneileg tökéletesen egyben tartja a bandát” – mesélte Sammy Hagar a felvételekről.

Az elmúlt nyolc hónapban a ’Lockdown Sessions’ mind a rajongók, mind a kritikusok körében nagy népszerűségre tett szert, több millió emberhez eljutottak ezek a felvételek. Amikor már formálódott az album, még egy dalt felvettek, David Bowie egyik legnagyobb slágerét, a „Heroes”-t, és ez lett a lemez hivatalos beharangozója.

Ez a feldolgozásalbum a Circle második stúdiólemeze, az első saját dalokat tartalmazó anyag, a ’Space Between’ 2019 májusában jelent meg a BMG gondozásában. Azt megelőzően csak egy koncertalbumot adtak ki ‘At Your Service’ címmel.

A ’Lockdown 2020′ dallistája így néz ki:

01. Funky Feng Shui
02. Won’t Get Fooled Again (The Who)
03. Good Enough (Van Halen)
04. Three Little Birds (Bob Marley)
05. Whole Lotta Rosie (AC/DC)
06. For What It’s Worth (Buffalo Springfield)
07. Keep A-Knockin’ (Little Richard)
08. Right Now (Van Halen)
09. Don’t Tell Me What Love Can Do (Van Halen)
10. Sympathy For The Human (Sammy Hagar & The Wabos)
11. “Heroes” (David Bowie)

Sammy Hagar & The Circle - Lockdown 2020

Megosztás