fbpx

A dallamos progresszív rockot játszó kanadai Saga március 12-én adja ki új stúdióalbumát ‘Symmetry’ címmel. A lemezen a 2017-es turné tapasztalatait ültették át gyakorlatba: klassszikus slágereik akusztikusan újragondolt változatait veszik lemezre.

Saga

A tavaszi turné túl korai befejezése után a zenekar egyenesen otthoni stúdiójába vonult, az eredmény pedig egy akusztikus slágerekkel teli album. A ‘Symmetry’ lehetőséget ad a hallgatónak arra, hogy még egyszer, és ezúttal teljesen új módon fedezze fel magának a Saga klasszikusait, mint a Wind Him Up, a Say Goodbye To Hollywood vagy a Tired World. A Sagának nemcsak dalaik új verzióit sikerült megalkotnia; olyan apró részletekkel teli szonikus világot hoztak létre, amely szinte csalogatja a hallgatókat, hogy merüljenek el mélyebben a Saga komplex, nem mindennapi zenéjében.

Ian Crichton mesélte az albumról: „Miután saját magunk előzenekaraként játszottunk akusztikusan a 2017-es Európa-turnénkon, megszületett az elhatározás egy akusztikus lemez felvételéről. Ez egy teljesen más Saga mindenki számára! Meghívtuk Kanadából, Ontarióból Shane Cook hegedűst, valamint Stefany Seki és Beth Silver csellósokat, hogy kísérjenek minket az évek óta játszott zene újszerű tolmácsolásában, remek szórakozás volt így megcsinálni a dalokat! Akusztikus Saga!?!?!… Mintha gitáros létemre elmennék egy építkezésre dolgozni!”

A Saga tagjai jelenleg: Michael Sadler, Dusty Chesterfield, Ian Crichton, Jim Gilmour és Mike Thorne. Ám Michael Sadler frontember nemrég jelentette be a Facebookon, hogy annak ellenére, hogy a turnézással leállt, Jim Crichton alapító basszusgitáros továbbra is rendkívül fontos szerepet játszik a zenekar életében és újból ő irányítja ezt az új produkciót.

A ‘Symmetry’ az earMUSIC-nál jelenik meg és a dallistája az alábbi:

01. Pitchman
02. The Perfect Time To Feel Better
      (Time To Go / The Perfectionist / We Hope You’re Feeling Better)
03. Images – Chapter 1
04. Always There
05. Prelude # 1
06. Say Goodbye To Hollywood
07. Prelude # 2
08. The Right Side Of The Other Hall
      (Footsteps in the Hall / On The Other Side / You Were Right)
09. La Foret Harmonieuse
10. Wind Him Up
11. No Regrets – Chapter 5
12. Tired World – Chapter 6

Saga - Symmetry


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás