A Sabaton tagjai minden erejüket és töltényüket bevetve próbálnak az új videóban egy brit katonatisztet megölni, de az összes próbálkozásuk kudarcot vall. A brit tiszt ugyanis „megölhetetlen”, róla szól a banda legújabb nótája.

Néha nehéz eldönteni, hogy mi a különbség a bátorság és az őrültség között. Adrian Carton De Wiart hat évtized alatt négy háborúban bizonyította be, hogy ő az az ember, aki elpusztíthatatlan. Brüsszelben született egy arisztokrata családban, ahonnan Angliába küldték tanulni, de ő nem akart oxfordi diák lenni. Kapóra jött neki a második búr háború, így Dél-Afrikába utazott és beállt a brit hadseregbe úgy, hogy se katonakorú, se brit állampolgár nem volt, ezért álnevet vett fel és 25 évesnek hazudta magát. Túlélte, mikor repülőgépét lelőtték, elvesztette az egyik szemét és egyik kezét, tizenegy súlyos sérülést szenvedett. Amikor az orvos nem volt hajlandó amputálni két ujját, maga tépte le azokat. Az üvegszemét egy taxiban utazva kihajította, mert kényelmetlennek találta, és onnantól fekete szemkötőt viselt inkább. A londoni rehabilitációs intézetben olyan gyakori vendég volt, hogy már saját pizsamát kapott. Életét teljes mértékben a katonai szolgálatnak szentelte, amikor háború volt, Adrian Carton De Wiart mindig ott volt, és mindig az első sorban, amivel bátorságot öntött az embereibe, igaz, hogy ez sebezhetővé is tette. „Őszintén szólva, élveztem a háborút” – mondta. 1963-ban halt meg, 83 éves volt.

 

 

A The Unkillable Soldier című új kislemezzel a Sabaton a hadtörténelem eme egyedülálló alakja előtt tiszteleg, a basszusgitáros Pär Sundström így nyilatkozott a dallal kapcsolatban: „Sir Adrian Carton De Wiart története sok szempontból hasonlít a Sabatonéhoz, de különösen azért, mert soha nem adta fel annak ellenére, amit kapott az élettől. Nagyon megfogott minket ennek az érdekes figurának az élete, aki »őszintén élvezte a háborút«.”

A március 4-én érkező ‘The War To End All Wars‘ albumról ez már a harmadik előzetes, korábban egy karácsonyi dalt, illetve egy részben magyar vonatkozású nótát ismerhettünk meg. A lemez hazai forgalmazója, a H-Music Hungary egy exkluzív csomagot kínál a magyar rajongóknak. Magyarországon 1999 forintos áron kerül forgalomba az anyag CD-n – ami az eredetivel megegyező kiadvány lesz 20 oldalas booklettel –, és a lemez mellé jár a H-Music magazin idei első lapszáma Sabaton-címlappal, Sabaton-interjúkkal, a lemezzel kapcsolatos tudnivalókkal és egy tüzetes magyarországi Sabaton-koncerttörténettel. A szándék, hogy a zenekar eddigi legjobb magyarországi lemezlistás helyezését érjék el, és nem titkolt cél az aranylemez státusz elérése.
A zenekar a The HU-val és a Lordival szervezett Európa-turnéja elmarad, azt egy későbbi időpontban tartják meg. Természetesen így a budapesti fellépés is halasztásra került, amint megvan az új dátum, hírt adunk róla.

 

Megosztás