A világtörténelem legmagasabban vívott hadműveleteként tartják számon az úgynevezett „Fehér háborút”, ahol az ütközetek 2-3000 méter magasságban zajlottak. A hó és jég fogságában nyugvó katonáknak állít emléket új dalával a Sabaton.

Az első világháború egyetlen csatatere sem volt olyan kegyetlen helyszín, mint a rettegett alpesi front, amely az Osztrák-Magyar Monarchia és Olaszország határán zajló csaták sorozatát jelentette. Magasan az Alpokban a katonák a legszélsőségesebb körülmények között harcoltak a határok védelmében. „Fehér háború” – így nevezik a gyakran 3000 méteres magasság fölött, az állandó fagy és hó birodalmában megvívott ütközetek sorozatát, amely számos katona életét követelte. De még ennél is többen vesztették életüket a kegyetlen körülmények, a mostoha terep és lavinák miatt, az itt elhunyt katonák holttestei a mai napig a hó alatt nyugszanak.

 

 

A svéd metál háborús krónikása, a Sabaton ismét felnyitja a történelemkönyveket, hogy bemutassa legújabb kislemezét, a Soldier Of Heavent, és lenyűgöző videóval állítson emléket az első világháború ezen elfeledett fejezetének, és amely egyszerre mutatja be a lélegzetelállító speciális effekteket, illetve a csatatér végzetes szépségét. Az egykori olasz front poklának mementói az elmúlt száz évben jégbe fagyba pihentek, a felmelegedés és az olvadó gleccserek miatt azonban az elmúlt évtizedben egyre több felszerelési tárgy és emberi maradvány került elő, akiket a média csak „gleccserkatonáknak” nevezett el.
Pär Sundström basszusgitáros így nyilatkozott a dallal kapcsolatban: „A Karácsonyi fegyverszünetet (Christmas Truce) már kiadtuk, és most jön egy újabb dal, ami az új album sokszínűségét mutatja. A lemez előzetes meghallgatásain a legtöbb ember ezt a dalt jegyezte meg, mint csúcsdalt, és tudjuk, hogy ez egy erőteljes, énekelhető himnusz lesz a jövőbeli koncerteken. Szóval tanuljátok meg a szöveget, vonszoljátok el a seggeteket egy koncertre, de győződjetek meg arról, hogy nem hordozzátok a koronavírust.”

A március 4-én megjelenő ’The War To End All Wars’ című lemez, már rengeteg formátumban előrendelhető, és hogy a magyar rajongóknak is legyen hova „elvonszolni a seggüket”, arról a zenekar európai körútját szervező Live Nation tett is, ugyanis a Sabaton a The HU és a Lordi társaságában Budapestre látogat március 13-án.

Megosztás