Libra címmel meghallgatható az első dal Tari Szabolcs új projektjétől, a From The Sky-tól. A Miserium egykori frontemberének ősszel jelenik meg a debütalbuma, amelynek érzelmesebb oldalát mutatja be az első kislemezdal.

From The Sky

From The Sky néven érkezik az ex-Miserium énekes, multihangszeres Tari Szabolcs új produkciója. A szimfonikus extrém metálként jegyzett projekt őszre várható debütáló albumáról első kislemezdalként egy ballada került bemutatásra Libra néven. „Miután elkészültem az album felvételeivel, sokat gondolkodtam azon, hogy vajon melyik tétel lenne a legalkalmasabb arra, hogy felvezesse azt. Tudni kell, hogy két arca van a produkciónak: egy intimebb és egy durva, teátrálisabb, metálosabb, ezeket pedig egyformán szerettem volna megmutatni a nagyérdeműnek. Mérlegelés közben végül a praktikum győzött, és amíg a zenekari szekció összeállt, leforgattunk két klipet két csendes dalhoz, melyek közül az egyik a Libra.”

 

 

A szerző az első kislemezdal bemutatása mellett a debütlemezről is elárult néhány információt. „Ez a dal hivatott bemutatni az érzelmesebb oldalát a bennem vívódó sötét gondolatoknak. A teljes albumon (ami idén ősszel várható) különböző emóciók ütköznek egymással, bár az igazat megvallva, mindegyik csupán a szomorúság eltérő fajtáit vonultatja fel. Amíg a többség mondhatni hurrikánként csap le (groove-okkal, blast beatekkel), addig az olyan dalok, mint a Libra, inkább a romantikusabb énembe engednek bepillantást. Hangszereléséből adódóan nem válik klasszikus értelemben vett rockballadává, de úgy hiszem, az élő változata súlyosabb lesz, de ez majd elválik idővel. A szövege rendkívül személyes; egy számomra rettenetesen nehezen feldolgozható veszteségről szól, ami miatt mély depresszióba zuhantam hosszú időre. E sötétség határozta meg az éjjeleimet és nappalaimat, csak ez a gondolat járt a fejemben, és mindez végül évekig húzódott. Ezért a saját gyógyulásom érdekében eldöntöttem, hogy kimondom azokat a szavakat, amik mérgezik az elmém és a létezésem, így elindítottam a saját mentálhigiénés programom, és megírtam a bemutatkozó album dalait. Ezért is a Libra az egyik legalapvetőbb etűdje a gyűjteménynek, mert képes nagyon tisztán, érthetően reprezentálni mindazt, amit mondandóban át szeretnék adni a nagyérdeműnek. Hiszek benne, hogy más is képes lehet ezáltal a gyógyulás útjára lépni. Így nem maradt más hátra, mint hogy kinyisd a szíved, és beengedd az első kislemezdalt átlengő szomorúságot.”

A keverés és mastering a szolnoki Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla vezényletével, a borító Kóródi Tamás (@deadlife_art) munkáját dicséri, a videó elkészítéséért Bánáti Tamás, Bánhegyi Tamás, Hegedűs Dóra, Lőrinczi Mirjam és Martin Wanda feleltek. Címlapfotó: Martin Wanda.

A H-Music Hungary jóvoltából a Libra megtalálható minden nagyobb streaming szolgáltatónál.

A debütlemez felállása:

Tari Szabolcs (ex-Miserium) – ének, gitár, zongora
Süle Tamás (Slowmesh) – gitár, vokál, basszusgitár
Iványi Álmos (ex-Miserium) – gitár, vokál, basszusgitár
Haraszti Dávid (ex-Tűzmadár, Anxius) – dob
Suha Tamás (Symphoniacs, Leander Kills live) – hegedű

From The Sky - Libra

Megosztás