Szeptember 17-én végre megérkezik a Carcass hetedik nagylemeze, amelyről most Kelly’s Meat Emporium címmel meghallgatható a második kislemezdal.

Az angol death metal legenda ’Torn Arteries’ című új albuma eredetileg augusztus 7-én került volna a boltok polcaira, azonban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a megjelenését. A banda most bejelentette, hogy a korong szeptember 17-én lát napvilágot a Nuclear Blast Recordsnál.

 

 

„Azt hiszem, a hetedik albumunk mind hangzásában, mind pedig stílusában kiemelkedik a korábbiak közül – mondta Jeff Walker énekes. – Határozottan meg lehet mondani, hogy ez a Carcass. Amikor a tűt ráengeded a bakelitre, amikor meghallod azt a gitárhangzást, azonnal meg tudod mondani, hogy ez Bill Steer, de minden album más, mindig a maga korára jellemző. A ’Torn Arteries’ esetében minden egyes dal egyedi hozzáállásban készült, a gitárokat, a basszust, az éneket és a dobokat, valamint az összes finomabb részletet megpróbáltuk dalonként máshogy megközelíteni. A mocskos és súlyos gitárjáték vastag rétegekben rakódik egymásra, mint a bontott hús súlya a vágóhídon, főleg az olyan dalokban, mint a Kelly’s Meat Emporium.”

A ’Torn Arteries’ a banda 2013-ban ’Surgical Steel’ címmel megjelent visszatérő albumának lesz a folytatása. A régóta esedékes új stúdióalbum megjelenésének elhalasztása miatt 2020. október 30-án ’Despicable’ címmel egy EP-t dobtak piacra, hogy enyhítsék a rajongók fájdalmát a régóta húzódó megjelenés miatt. A ’Torn Arteries’ megszámlálhatatlan verzióban – CD és színes vinylek mellett kazettán is – előrendelhető a kiadó webshopjából.

2021. október 19-én a Carcass az Arch Enemy és a Behemoth vendégeként hazánkban is elcsíphető lesz, az eseménynek a Barba Negra ad otthont.

’Torn Arteries’ dallista:

01. Torn Arteries
02. Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstances March No. 1)
03. Eleanor Rigor Mortis
04. Under The Scalpel Blade
05. The Devil Rides Out
06. Flesh Ripping Sonic Torment Limited
07. Kelly’s Meat Emporium
08. In God We Trust
09. Wake Up And Smell The Carcass / Caveat Emptor
10. The Scythe’s Remorseless Swing

A Carcass jelenlegi felállása:

Jeff Walker – basszus, ének
Bill Steer – gitár
Tom Draper – gitár
Daniel Wilding – dobok

Megosztás