A Judas Priest gitárosa, Richie Faulkner részletesen elmesélte, milyen közel volt a halálhoz, és csak az azonnali szívműtét mentette meg az életét.

Richie Faulkner

Richie Faulkner gitáros felépülőben van egy komoly szívműtétből, és úgy tűnik, sikerült neki az, ami sok más hasonló helyzetben lévő embernek nem – elkerülte a halált.

 

 

„Judas-őrültek!
Mindig is hálás voltam a lehetőségekért, amiket kaptam az élettől. Mindig is a legszerencsésebb embernek tartottam magam – hogy a kedvenc zenémet játszhatom, a kedvenc zenekarommal, a kedvenc közönségem előtt szerte a világon. Ma már az is a legnagyobb ajándéknak számít, hogy ezeket a sorokat leírhatom…
Ahogy nézem a Louder Than Life fesztiválon készült felvételeket, látom az arcomon a zavart és a kínt, amit a Painkiller lejátszása közben éreztem, amikor az aortám megrepedt, és elkezdett a vér ömleni a mellkasomba. Az orvosom aorta aneurizmának és teljes aorta disszekciónak nevezte az esetet. Abból, amit a sebészemtől hallottam, az ilyen emberek általában be sem jutnak élve a kórházba.
Engem a közeli Rudd Heart & Lung Centerbe vittek, és azonnal a műtőbe kerültem egy 10 és fél órás sürgősségi nyílt szívműtétre. A mellkasomba öt helyen mechanikus alkatrészeket tettek. Most már szó szerint metálból vagyok! De ez az egész másképp is végződhetett volna. Csak egy órás szettünk volt aznap este a Metallica utánunk következő fellépése miatt, és eszembe jut, hogy ha teljes műsor lett volna, vajon játszottam volna-e a teljes összeomlásig? Ha nem egy ilyen helyzetben történt volna, amikor az ember adrenalinszintje az egekben van, képes lett volna a testem elég ideig kitartani, hogy elérjem a kórházat? Mi lett volna, ha az nem 4 mérföldre van a koncert helyszínétől?
Mindig az őrületbe tudjuk kergetni magunkat ezekkel a dolgokkal, de szerencsére még élek. Az igazság az, hogy amikor azt a felvételt nézem, a mostani ismereteim birtokában egy haldokló embert látok. Könnyekig meghatódtam, hogy mennyi videót, a szeretetetekről és támogatásotokról biztosító üzeneteket kaptam tőletek, valamint a barátaimtól, a családomtól, a fantasztikus zenekaromtól, a stábunktól és a menedzsmenttől – nagyon köszönöm mindenkinek, és bár a felépülés útja még előttem áll, amint újra talpra tudok állni, ti lesztek az elsők, akik megtudjátok.
Még egy utolsó dolog: nem volt rossz a szívem, nem voltak eltömődött artériáim, még csak magas koleszterinszintem sincs, és mégis végem lehetett volna. Ha ki tudjátok vizsgáltatni magatokat, tegyétek meg értem, kérlek!
Richie”

Az ominózus Painkiller felvétele a Louder Than Life fesztiválról:

Megosztás