A 39 éves énekes egy friss interjúban mondta el, miért jó neki, hogy több zenekarral is dolgozhat. Persze azt is elárulta, milyen nehézségek miatt döntött így.

Ronnie Romero 2020

Az utóbbi időben Ronnie Romero neve többször is szóba került, hiszen legutóbb a zeneipar helyzetére panaszkodott, előtte pedig a Sunstorm kapcsán hallottunk róla, mivel az új anyagukon az ő hangját hallhatjuk majd. Egy, a napokban készített interjúban így foglalta össze Ronnie, miért jó az, hogy a Ritchie Blackmore’s Rainbow-n kívül a Michael Schenker Grouppal, a Vandenberggel, a Lords Of Blackkel, The Ferrymennel és a Sunstormmal is dolgozhat:

Két tényező fontos számomra egy projektben, amiben szerepet vállalok. Az első a művészi és kreatív oldal. Ez ugyan a személyes véleményem, de nekem mindig elfoglaltnak kell lennem. Számomra elég unalmas volna, ha csak egy zenekarban dolgoznék és egyféle stílusú zenével foglalkoznék. Unnám, ha csak heavy metalt játszanék, mert úgy nőttem fel, hogy különböző stílusú zenéket, különböző énekeseket és különböző csapatokat hallgattam. Ezért leginkább arra van szükségem, hogy több dologban vegyek részt, így megvan a lehetőségem arra, hogy változatos módon fejlesszem az előadói képességeimet. Ezért van egy olyan heavy metal zenekarom, mint a Lords Of Black, vagy ezért jó, hogy például a CoreLeoniba is bevontak, ami inkább klasszikus hard rock muzsika. Nyilvánvalóan ott a Rainbow, ami klasszikus rock, és ott a The Ferrymen is, ami progresszív, dallamos heavy metal, illetve most itt a Sunstorm, ami leginkább AOR zene, sokkal dallamosabb, mint a többi banda. Az intellektuális és a kreatív oldalamat ez a változatosság foglalja le.
A másik tényező pedig az üzlet. Manapság már nincsenek milliomos kiadók és milliós lemezszerződések sem. Ezért ahhoz, hogy egy bizonyos életszínvonalat elérj, és kényelmesen megélj, több dologgal is foglalkoznod kell. […] Számomra nagyon nehéz csak egy zenekar tagjának lenni, különösen egy olyan évben, amikor a kanapén ülve vártuk, hogy legyenek koncertek, albumok. Ezért meg természetesen senki sem fizet. A kizárólagosságnak ára van. Ha azt szeretnéd, hogy valaki kizárólagosan elkötelezze magát, akkor azért fizetni kell, de ezért ma senki nem hajlandó egy vasat se adni. Mindenki szeretne egy szeletet a tortából, belőled, és mindezt ingyen. De ez nem így működik.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás