Rövid üzenetben jelentette be a Frontiers Music, hogy márciusban érkezik a hatodik Sunstorm-album Ronnie Romero énekével. Joe Lynn Turner egy kicsit hosszabb üzenetben reagált rá.

Ronnie Romero - Joe Lynn Turner

A Sunstorm projekt eddig egyértelműen Joe Lynn Turner nevéhez fűződött, ezért is volt meglepő a Frontiers Music bejelentése, hogy a március 12-én megjelenő ‘Afterlife’ album énekese Ronnie Romero lesz. Úgy tűnik, a kiadó Alessandro Del Vecchióra bízta a brand kezelését, ő pedig Ronnie-t választotta új partneréül. Az első kislemez január 15-én érkezik, addig is dallista van, meg borító.

 

 

Joe Lynn Turner közleményben reagált a váratlan hírre: „Úgy érzem, fontos, hogy a történetet megismerjétek az én szemszögemből is:
Hadd kezdjem azzal, hogy két nappal ezelőttig fogalmam sem volt, hogy a Frontiers továbbviszi a Sunstorm márkanevet. Teljesen meglepett, ahogy titeket is. Öt albumon és több mint tíz éven át dolgoztam a Sunstormmal, és úgy döntöttem, itt az ideje továbblépni. Nem vettem félvállról a dolgot, sőt a döntést akkor hoztam meg, amikor úgy éreztem, hogy ami a projekt kiindulási pontja volt, az valahol elveszett időközben.
A Sunstorm úgy indult, hogy felvesszük az évek során felhalmozódott kiadatlan demóimat. Jó barátom, Jim Peterik és néhány más tehetséges dalszerző közreműködésével megszületett az első két Sunstorm-album. Ezen a két albumon szívesen dolgoztam, teljesen magába szippantott és inspirált a projekt. Azt hiszem, ezek ki is állják az idő próbáját a koncepció eredetisége és a hozzánk csatlakozott közreműködők miatt. Ahogy a Sunstorm brandet felépítették, egyre inkább a kiadó saját házi zenekara lett, már kevésbé inspirált és érdekelt az, hogy részt vegyek benne. Egyre inkább »szerződéses munkának« éreztem, és ha tovább folytatom, becsapom nemcsak a rajongóimat, de még inkább művészileg saját magamat. A zenének szívből-lélekből kell jönnie, hogy valódi legyen.
Ne értsétek félre, nagyon büszke vagyok a Sunstorm-sorozatra és az összes tehetséges emberre, aki részt vett a munkában. Ezek remek felvételek, de egyszerűen ideje volt lépni. Egy művésznek folyamatos kihívások kellenek, hogy fejlődjön és átalakuljon, hogy elérje valódi potenciálját. Pontosan ez az, amit az utóbbi időben csinálok, és az eredmény több mint kielégítő. Valamikor 2021-ben egy egészen újat és izgalmasat fogok átnyújtani, amiben a szívem-lelkem, és egész eddigi élettapasztalatom benne lesz.
Remélem, hogy ez az üzenet némileg egyértelműsíti a helyzetet és megértitek. Köszönöm mindenkinek az időt és törődést, de legfőképpen a szeretetet, hűséget és támogatást, amit nekem nyújtottatok az évek során.”

‘Afterlife’ dallista:

01. Afterlife
02. One Step Closer
03. Swan Song
04. Born Again
05. Stronger
06. I Found A Way
07. Lost Forever
08. Far From Over
09. Here For You Tonight
10. Darkest Night
11. A Story That You Can Tell

Sunstorm - Afterlife

Megosztás