„Ez az ötödik darabja a mi karanténvideó-sorozatunknak, ez egy ajándék tőlünk neked. Imádlak mindannyiótokat, köszönök mindent” – ezekkel a szavakkal mutatta be legújabb felvételét Roger Waters.

Roger Waters

A The Bravery Of Being Out Of Range című dal vadonatúj felvétele és annak videója Roger Waters sorozatának ötödik része, a dal eredetileg az 1992-es ‘Amused To Death’ lemezen szerepelt. Az egykori Pink Floyd-vezér ily módon vázolta korábban elképzeléseit: „Támadt egy olyan ötletem, hogy egy olyan albumot kellene felvenni, mely azokat a dalokat tartalmazza, amiket az ’Us & Them’ turnén játszottunk ráadásként.”

Waters, akinek köztudott háborúellenes filozófiája, minden egyes dalhoz fűzött kommentárt is, de talán még soha ilyen keményet, mint a jelenlegihez: „Az elején szerepel Ronald Reagan elnök búcsúbeszédének egy része, amelyet a hivatalból távozásakor mondott a nemzetnek. Azért illesztettem be a videóba, mert a dal első versszaka Reaganről szól, ő az az öregember, akinek címeztem azokat a sorokat. Reagant még mindig sokan tisztelik, pedig többszörös háborús bűnös, aki az Egyesült Államok elnökeként számos más bűncselekménye mellett tudatosan támogatta a guatemalai maja nép kiirtását. Elliott Abrams, aki a népirtás idején államtitkára volt, ugyanolyan gyilkos, de a mai napig is az Egyesült Államok kormányzati köreiben dolgozva csinálja a disznóságait. Próbáld végignézni a Journeyman filmjét, amely a guatemalai népirtásról és az Egyesült Államok kormányának szerepéről szól, hátborzongató… de nézd meg a guatemalai lányokat, anyáikat, nagymamáikat és apjukat, akiket Reagan áldásával lemészároltak! A második versszak a »Sivatagi viharról« szól, tehát a második öreg az idősebbik Bush, akinek parancsára lemészárolták a Kuvaitból visszavonuló lefegyverzett iraki csapatokat a Bászra felé vezető úton. A harmadik versszakot akkor írtam, amikor megundorodtam attól, hogy »harminc évvel később« az Egyesült Államok a szabadság jegyében még mindig ártatlanok halálát okozza, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a dalt Lettországban adjuk elő a ráadásban. Trump? Biden? Még mindig bombákat dobálnak, még mindig ártatlan embereket gyilkolnak. Ugyanazok az undorító háborús disznók! Gyerünk Amerika, itt az idő, szedd össze magad, és szólalj fel: Ne öljünk meg több gyereket a céljaink elérése érdekében, nem kell több imperialista háború! Menjünk haza és tegyük rendbe a saját házunk táját, mert ráb.szunk!”

Az előadói csapat ugyanazokból áll, mint a korábbi daloknál,  ők adták elő a Mothert, a Two Suns In The Sunsetet, a Vera és a Bring The Boys Back Home dalok összegyúrt változatát és az amerikai elnöki beiktatási ceremónia előestéjén bemutatott The Gunner’s Dreamet:

Roger Waters – zongora, ének
Dave Kilminster – gitár
Joey Waronker – dob
Jess Wolfe, Holly Laessig (Lucius) – ének
Gus Seyffert – basszusgitár
Jonathan Wilson – gitár
Jon Carin – billentyűsök
Bo Koster – Hammond

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!