Roger Waters még két jól ismert Pink Floyd-dalt vett fel társaival, melyek passzolnak új albumötletének „ráadásdal” koncepciójához és antimilitarista szemléletéhez egyaránt.

Roger Waters Iso

A Pink Floyd egykori vezére két olyan dalt vett fel újra a ’The Wall’ albumról, melyek szintén ráadásként mentek legutóbbi ’Us and Them’ turnéján. A Vera és a Bring The Boys Back Home dalok összegyúrt változatát lentebb meghallgathatod.

„Most egy kicsit megkevertük az eredeti felvételeket. Nem könnyű ilyen mesze játszani egymástól, de a zenekar briliáns munkát végzett.” – mesélt Roger Waters a felvételekről, később a két dal születéséről is elárult pár titkot: „Vera Lynnről szól a Vera, aki  a második világháború idején nagy népszerűségnek örvendő énekesnő volt, ő énekelte a We’ll Meet Again slágert. Úgy ismerték, mint a Fegyveres Erők Kedvesét. Nagy szeretettel gondolunk vissza rá itt, Nagy-Britanniában, pár hete halt meg 103 évesen. Rohadt nagy időket élt meg, Isten áldja őt! A Bring The Boys Back Home-ot apám ihlette, aki ugyan sosem tért vissza a háborúból, de 1944-ben azért halt meg, mert a hazáját védte. Ma ugyanilyen fiúk idegen háborúkban halnak meg, hogy egy rakás seggfej még gazdagabb legyen. Ha rajtam múlna, az összeset hazahoznám.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás