Roger Waters új albumot tervez, ám ezen a jelek szerint nem lesznek új szerzemények, viszont a rajongókban élénken élhetnek e dalok.

Roger Waters

A ’The Wall’ jól ismert dalát, a Mothert már meghallgathattuk új verzióban a karanténból, most a ’The Final Cut’ album Two Suns in The Sunset szerzeményét vette fel ismét zenésztársaival Waters hasonló feltételek mellett.

 

 

Az egykori Pink Floyd-vezér ily módon vázolta elképzeléseit: „Támadt egy olyan ötletem, hogy egy olyan albumot kellene felvenni, mely azokat a dalokat tartalmazza, amiket az ’Us & Them’ turnén játszottunk ráadásként. A Mother volt az első, ezt egymástól távol vettük fel a COVID-19 miatt, és a második dal, a Two Suns in The Sunset is így készült. Reméljük, tetszeni fog ezekkel a nagyszerű zenészekkel!”

Waters, akinek köztudott háborúellenes filozófiája, utószóként még megjegyezte: „Hagyjuk, hogy nukleáris fegyverek legyenek a földön, melyet elmeháborodott szociopaták irányítanak elmeháborodott módon. Mi sokan vagyunk, ők kevesen, mondjunk nemet a totális pusztításra, semmi értelme!”

Az 1983-ban megjelent ’The Final Cut’ a Pink Floyd tizenkettedik albuma, mely Roger Waters utolsó lemeze volt a zenekarral. Valamennyi dalt ő írta, emléket állítva a második világháborúban elhunyt édesapjának, akivel sosem találkozott.

A közreműködő zenészek:

Roger Waters – gitár, ének
Dave Kilminster – gitár
Joey Waronker – dob
Jess Wolfe, Holly Laessig (Lucius) – ének
Gus Seyffert – basszusgitár
Jonathan Wilson – gitár
Jon Carin – billentyűsök
Bo Koster – Hammond
Ian Ritchie – szaxofon

Hallgasd meg az album utolsó dalának friss verzióját!

 

Megosztás