Casey Grillo már beszállt dalszerzőként is az új album előkészületeibe, ugyanakkor Scott Rockenfield állítja, hogy változatlanul tagja a zenekarnak.

A Queensrÿche-énekes Todd La Torre megerősítette, hogy hozzáfogtak a 2019-es ’The Verdict’-et követő új album megírásának, amelyben már részt vesz Casey Grillo dobos is, aki 2017 óta „helyettesíti” az eredeti dobos és bandaalapító Scott Rockenfieldet.

 

 

„Itt van nálam a gitáros Michael Wilton és Zeuss [Chris Harris producer], Casey pedig félórányira lakik, délután ő is itt lesz, és együtt dolgozunk az ötleteinken az új Queensrÿche-albumhoz. Michael ugyan Seattle-ben él, de le tudott lécelni hozzám Floridába, amitől Zeuss is kedvet kapott, Casey-nek meg itt van az én dobszerkóm, bármikor átjöhet, és jammelünk a témáinkon. A gitárosunk, Parker Lundgren nagyon elfoglalt a gitárboltja miatt Seattle-ben, ő és Eddie Jackson az otthonukból kapcsolódnak be a dalírási folyamatba. Szóval nincs tömeg a házamban, Zeuss és Michael vannak itt folyamatosan, Casey pedig kedve szerint csatlakozik hozzánk, rendesen kiveszi a részét a munkából. Egyelőre be vagyunk zárva, szó se lehet turnézásról, de ez remek alkalom arra, hogy kiéljük a kreativitásunkat. A járvány kezdetén csak szörnyülködtünk, hogy mi a fene folyik a világban, próbáltunk együtt élni azzal, hogy egy csomó mindent nem tehetünk, hogy csak maszkban mozdulhatunk ki itthonról. Ez így ment tíz hónapon át, míg végül elegünk lett az egészből, és megtaláltuk a megoldást.”

Todd történetével szembemegy Scott Rockenfield álláspontja, aki visszautasítja, hogy kilépett volna a bandából, a napokban ködösen fogalmazott arról, hogy hamarosan részletekkel szolgál. „Bárki bármit mond, a leghatározottabban kijelentem, hogy nem hagytam el a Queensrÿche kötelékét, nem léptem ki, nem vonultam vissza. Sajnos lényeges dolgokat hallgatnak el azok, akik ennek az ellenkezőjét állítják.”

Bár Rockenfield 2017 óta nem játszik a bandában, és az előző album készítésében sem vett részt, hivatalosan nem töltötték be a posztját, erről így nyilatkoztak három évvel ezelőtt: „A Scott felől érdeklődőknek elmondjuk, hogy nem lépett ki a Queensrÿche-ból, de határozatlan időre szabadságolja magát. Úgy gondoljuk, hogy ez néhány hónapot jelent, a következő turnéra nyilván nem tart velünk, ez a teljes igazság.”

2018 elején Michael Wilton már árnyalta a képet: „Nem tudunk a visszatéréséről nyilatkozni, mert egyelőre a kisfia nevelésével van elfoglalva, de az ajtó nyitva áll, szóval meglátjuk. Az ember a korral változik, van, hogy mással akar foglalkozni, mint az addigi életében, és szüksége van arra, hogy elvonuljon a világ elől. Casey Grillo két éve velünk turnézik, és a ’The Verdict’ box bónuszlemezén már ő perkázik. Nagyszerű dobos, jól felkészült és sokoldalú zenész, nagy kihívás volt beülni Scott helyére, de remekül ellátja a feladatát. A rajongók szeretik és velünk játszik majd az idei turnén is.”

Bár az eredeti énekes Geoff Tate 2014 óta nem illetékes az ügyben, ő tavaly úgy látta, hogy Rockenfield nemigen fog dobolni többé: „Gondjai vannak az egészségével, de jószántából nem fogja otthagyni a bandát, több per is folyamatban van közöttük. Mélyen van most a gödörben, és remélem, hogy segít neki valaki kimászni, mert szerintem eléggé szét van csúszva. Nagy kár, mert egy hihetetlenül tehetséges dobos, akinek ez sajnos sose volt elég.”

Megosztás