A Jim Peterik vezette Pride Of Lions a Carry Me Back után a címadó dalt mutatta be másodikként a ‘Lion Heart’ című lemezéről.

Pride Of Lions

A közel húsz éve létező Pride Of Lions név a legendás Eye Of The Tiger szerzőjét, a Survivor és a The Ides Of March zeneszerzőjét, Jim Peteriket, valamint az erőteljes énekhangú Toby Hitchcockot takarja, akik október 9-én visszatérnek hatodik stúdióalbumukkal, a ‘Lion Heart’-tal, melyet a Frontiers Music ad ki. A címadó dal különlegessége, hogy Jim fia, Colin Peterik dobol benne.

 

 

A Pride of Lions elindulása óta Jim Peterik a legjobb, legsikeresebb dalainak dicsőségét akarta visszaidézni hallgatóinak. A dallamok és a lendületes rockzene iránti szeretete méltán juttatta őt a dallamos rock nagyszerű dalszerzőinek panteonjába. Rendkívüli felemelkedését olyan csodálatos dalok hozták a múltban, mint például az Eye Of The Tiger a ‘Rocky III’ filmből, a The Search Is Over, a High On You és az I Can’t Hold Back, melyeknek társszerzője volt. További olyan filmslágerek következtek, mint a Burning Heart a ‘Rocky IV’-ből, és a ‘Heavy Metal’ című 1981-es animációs film főcímdala, melyet Jim Sammy Hagarral közösen írt. Hosszú és gyümölcsöző kapcsolat kezdődött 1980-ban Jim és a 38 Special nevű southern rock csapat között, akikkel együtt írt olyan platina státuszú slágereket, mint a Hold On Loosely, a Caught Up In You, a Wild-Eyed Southern Boys, a Fantasy Girl és a Rockin’ Into The Night. Együttműködésük napjainkig is tart. Jim írt dalt a Lynyrd Skynyrdnek is.

Megosztás