Érdekesnek ígérkezik ez a Serafino Perugino által összehozott új projekt, melyben a doom metal stílust olvasztják össze a Black Sabbath és a Judas Priest hatásaival.

Tracii Guns - Michael Sweet Sunbomb

A Sunbomb az amerikai hard rock / metál színtér két kitartó harcosa, Tracii Guns és Michael Sweet közötti nagyon várt, új zenei szövetkezés. Olyan klasszikus metálbandák hatásait olvasztották össze Tracii metál alfajok – különösképpen a doom metal – iránti szeretetével, mint a Black Sabbath és a Judas Priest.

 

 

Tracii még 2019-ben szivárogtatta ki a Twitteren az új projekt hírét, és a debütáló nagylemezt olyan metálalbumként írta le, „amelyet 17 éves fejjel készítettem volna”. 2020 májusában a ‘Trunk Nation With Eddie Trunk’ című műsorban megemlítette, hogy „a Sunbomb lemeze háromszor olyan jó lesz, mint a ‘The Devil You Know’ [az L.A. GUNS 2019-es albuma], és Michael Sweet fantasztikus metálénekes.”

A lemez zenei stílusa sokkal keményebb, mint amit elvárhatnánk ettől a két zenésztől. Bár Tracii írta az album zenéjét, az a tény, hogy Michael Sweet egyre keményebb stílusú zenéket írt az utóbbi korszak Stryper-albumain, nagyon logikus választássá tette, hogy ő énekeljen a zenekarban. És miután a doom metal – melynek olyan erőteljes énekesei ismertek, mint Messiah Marcolin a Candlemassból és Eric Wagner a Trouble-ből – hatalmas hatással volt Tracii itteni dalszerzésére, Sweet énekesi képességei és hangterjedelme tökéletesen megfeleltek a célnak.

Az album dobsávjait Tracii régi L.A. Guns-béli bandatársa, Adam Hamilton, a basszusgitárt pedig Mitch Davis játszotta fel (a They Fought című számot kivéve, melyben Johnny Martin, az L.A. Guns jelenlegi basszusgitárosa pengetett). Az ‘Evil And Divine’ május 14-én jelenik meg.

Közben Michael Sweet bejelentette, hogy a Stryper 2005-ös visszatérő albumának, a ‘Reborn’-nak kiadja a szóló változatát ‘Reborn Again’ címmel. Igazán nem mondhatni, hogy sokat tétlenkedik!

Az ‘Evil And Divine’ dallistája:

01. Life
02. Take Me Away
03. Better End
04. No Tomorrows
05. Born To Win
06. Evil And Divine
07. Been Said And Done
08. Stronger Than Before
09. Story Of The Blind
10. World Gone Wrong
11. They Fought

Felállás:

Tracii Guns – gitár
Michael Sweet – ének
Adam Hamilton – dobok
Mitch Davis – basszusgitár
Johnny Martin – basszusgitár (They Fought)

Sunbomb - Evil And Divine

Megosztás