Sokáig vártunk az első ízelítőre, de mindjárt kettő is érkezett. A közel húsz év után megjelenő új album nyitányát, az első két dalt, a That Was Me-t és a Box In My Headet hallgathatjuk meg.

Blue Öyster Cult

A 2001-es ‘Curse Of The Hidden Mirror’ óta nem adott ki új lemezt a Blue Öyster Cult. Az akkori felállásból csak Eric Bloom és Donald “Buck Dharma” Roeser gitárosok maradtak a csapatban, illetve sok tagcsere után visszatért a basszusgitárosi posztra Danny Miranda. Az aktuális csapatot Richie Castellano billentyűs-gitáros és Jules Radino dobos egészíti ki. A ‘The Symbol Remains’ megjelenik CD-n, 2 LP-n, (limitált példányszámban színes LP-n is) és digitális formátumban.

 

 

„Ahogy a mondás tartja: »Türelem rózsát terem!«, és ez nagyon igaz a lemezen bemutatott 14 új dalra.” – mondták a zenészek. A csapat hívei örülni fognak, mivel a zenekar rendkívül ihletett lemezt adott le. Végső soron úgy hangzik az új album, mintha a zenekar visszatekintett volna sokszínű diszkográfiájára, és adna egy kicsit mindenből a rajongóknak, amit valaha szerettek a Blue Öyster Cultban, miközben ők folyamatosan fejlődtek.

A Blue Öyster Cult a komoly munkát 2019-ben kezdte, olyan dalokat tettek le az asztalra, amelyeken már korábban dolgoztak, valamint újakon is elkezdtek gondolkodni. A cél egy olyan album elkészítése volt, amely megfelelő képet ad arról, hol tart a zenekar itt és most.

„Ahogy a demókból kialakult az album, rájöttünk, hogy a lemezen ugyanolyan sokféle stílus és tartalom van, mint a történelmünkben – mondta Eric Bloom. – Megragadva ezt, a zenekar hangzása és előadásmódja, ami az összes eltérő elemet összeköti. Az album címe, a ’The Symbol Remains’ egy régi Sandy Pearlman dalszövegből származó idézet, melyet alapvetően arra használunk, hogy megmutassuk, hogy a zenekar visszatért és még ennyi év után is zúz. Számomra ez azt jelenti, hogy még mindig itt vagyunk, és tesszük a dolgunkat.”

Mint a rajongók jól tudják, Bloom és Roeser a két állandó tag, akik megmaradtak a zenekar „klasszikus” felállásából, de Jules Radino, Danny Miranda és Richie Castellano is mindannyian régóta tagok. A folyamatos turnézások valóban egységbe kovácsolták őket, és ezt a ‘The Symbol Remains’ szerzeményein is hallani lehet. Jules, Danny és Richie letette a névjegyét a Blue Öyster Cult több mint 50 éves történetében.

Mindjárt tesztelhetjük is ezt a lemezt nyitó két dal, a That Was Me és a Box In My Head audióklipjében.

Megosztás