Az 1986-ban elhunyt muzsikusról, a legendás Thin Lizzy vezéréről a díjnyertes ír rendező, Emer Reynolds forgatott dokumentumfilmet ’Songs For While I’m Away’ címmel, mely ősszel debütál az ír mozikban.

Phil Lynott

A Phil Lynottról készült filmben megszólal Eric Bell, Scott Gorham, Darren Wharton, Adam Clayton, Suzi Quatro, Huey Lewis, James Hetfield és  Midge Ure is. Ez az alkotás bemutatja, hogy egy munkásosztályból jövő fekete srác hogyan lett Írország egyik legnagyobb rocksztárja, aki egyszerre volt költő, dalíró, vadember, férj, apa, fiú és álmodozó. A film valamennyi aspektust igyekszik végigkísérni.

 

 

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a film hamarosan a mozivásznon is látható lesz. Nagyon várjuk már, hogy a rajongók is láthassák Philip különleges életét, és hallhassák zenéjét.” – kommentálta a rendező alkotását. „Mindig is büszkék voltunk apánkra, boldogok vagyunk, hogy a film a zenéjén keresztül mutatja be személyiségét.” – ezt a gondolatot osztották meg a filmről Lynott lányai, Sarah és Cathleen-Howard.

Halála után a Thin Lizzy dalait olyan előadók tűzték műsorra, mint Henry Rollins, a Smashing Pumpkins, Randy Bachman, Huey Lewis, a Metallica és a Cure. Phil Lynott szövegeire nem kis mértékben hatott Bob Dylan költészete.

 

Megosztás