Pénteken került lemezboltokba Paul Gilbert legújabb szólólemeze. Korongot nyitó Hello! North Dakota! című dalból megtudhatjuk, miért szívleli jobban a gitáros az említett amerikai államot.

Paul Gilbert

Paul Gilbert tizenhatodik szólóalbuma különleges lett, hiszen a több mint egy éve tartó pandémia miatt nem tudott zenésztársaival együtt dolgozni, így hathónapnyi gondolkodás után egyedül vágott bele új ötleteinek rögzítésébe. Az így felvett dalok kerültek fel a pénteken megjelent ’Werewolves Of Portland’ című lemezre, amelyet a Mascot Label Group vett gondozásba. Az albumról az Argument About Pie-t, az A Thunderous Ovation Shook The Columns-t és a címadó tételt ismerhettük meg előzetesen, a megjelenés örömére pedig egy nem mindennapos videón landolt a YouTube-on a Hello! North Dakota!

 

 

Erről így mesélt a villámkezű gitáros: „Kezdjük azokkal a dolgokkal, amelyeket szeretek: a fákkal, a folyókkal, a helybéli gitárjavító műhelyemmel, a pékséggel és az élelmiszerbolttal. A gyönyörű helyekkel, ahol sétálni és kerékpározni lehet, és azzal, hogy 15 percnél rövidebb idő alatt bárhová eljuthatok autóval. A zenész és hangmérnök barátaimmal, a kis üzlethelyiségekkel és a csodálatos éttermekkel. A fiam iskolájával és tanáraival, valamint a pités pékséggel. Mindezeket imádom. Aztán ott van a többi, amit a hírekben látunk. Nem akarom Portlandet bántani, de ha ez így marad, lehet, hogy el fogok innen szökni. Remélem, olyan helyen fogok élni, amely nem szerepel annyit a hírekben. Mostanában nem sokat hallottam Észak-Dakotáról, ami jó. Igazából még sosem jártam ott. Szeretem a bölényeket is. Ez még csak a kezdet. Köszönöm!”

Megosztás