fbpx

Június végén jelenik meg a nagyszerű dobos és énekes önálló albuma, mely musical hatásokat is rejt. A folytatásban Barrett Strong 1959-es dalát, a Motown kiadó legelső slágerét hallhatjuk, természetesen Nick képére formálva.

Nick D’Virgilio

A Spock’s Beard egykori és a Big Big Train jelenlegi dobosa, Nick D’Virgilio lassan két évtizede jelentkezett első szólólemezével. A többhangszeres előadó és kiváló énekes második szólólemeze június 26-án jelenik meg ’Invisible’ címmel. Nick így mesélt új lemezéről: „Ez a dalcsokor egy ember történetét dolgozza fel, aki boldogtalan amiatt, ahogy alakult az élete. Végül eldönti, hogy megteszi azt a bizonyos félelmetes lépést, és mindent hátrahagy. Így végül megtalálhatja élete értelmét. A karrierem alatt a világ számos pontján megfordultam. Újra és újra eszembe jutott az a szó, hogy invisible, és azokra az emberekre gondoltam, akiknek a legkeményebb munkájuk van a Földön, vagy épp nincsen munkájuk. Ők azok, akiket mi csak tudomásul veszünk, hogy vannak, de nélkülük a mi életünk nem volna ugyanolyan. Amikor szövegeket és dalötleteket gyűjtöttem, nem gondoltam volna, hogy ebben a témában fogok anyagot találni.”

A felvételeket a Sweetwater Studios és a legendás Abbey Road Studios falai között készítették, ahol egy teljes vonós- és fúvósegyüttes is volt. A lemezen olyan sztárokat hallhatunk, mint Paul Gilbert (Mr. Big, Racer X), Rick Nielsen (Cheap Trick), Carl Verheyen (Supertramp), Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel), Jonas Reingold (The Flower Kings, Steve Hackett), Jordan Rudess (Dream Theater) és Jem Godfrey (Frost*). Nick azt is elmesélte, hogy ez nem egy tipikus dobos lemez, ugyanis az ‘Invisible’ inkább egy rockalbum, melyen musicales hatások is megjelennek. Nick hivatalos honlapján elindult az előrendelés (ITT), ahol CD és vinyl lemezeket, valamint posztereket is találunk. A Where’s The Passion című dal után most azt a művet hallhatjuk, amelyet az eredeti 1959-es megjelenése után a The Beatles és a Flying Lizards is feldolgozott.

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás