Tavaly mutatkozott be a Pattern-Seeking Animals nevű zenekar, amelyben Ted Leonard (ének, gitár), Jimmy Keegan (dob, ének), Dave Meros (basszusgitár) és John Boegehold (billentyűs hangszerek) zenélnek együtt. Alig egy évvel a bemutatkozásuk után, május 15-én érkezik az újabb opusz ’Prehensile Tales’ címmel.

A bemutatkozó ’Pattern-Seeking Animals’ lemez stílusának határait ezúttal tágítani próbálja a négyes, természetesen nem hétköznapi módon, hanem egy kis progos csavarral. Az új lemezen mindössze hat dal kap majd helyet, köztük a leghosszabb több mint 17 perc hosszú lett. Új hangszerek is megjelennek majd: ezek a hegedű, fuvola, trombita, cselló, szaxofon és a pedálos steel gitár. A csapat hangzása ezekkel a hangszerekkel bővül, a felvételek elkészítésében ezúttal is Rich Mouser segédkezett, aki a The Mouse House stúdió hangmérnöke. Az InsideOut Musicnál limitált kiadású CD lemez, valamint 2 LP + CD formátumban lesznek fizikai hanghordozók, de a digitális platformokon is elérhetővé teszik a friss anyagot.

John Boegehold így mesélt a friss lemezzel kapcsolatban: „Emlékszem, hogy az írást már akkor elkezdtem, amikor az első munkálatait épp befejeztük. Néhány dolgot meg akartam változtatni, de úgy, hogy az alap koncepciótól azért ne kerüljünk messzire.”

„Ez a lemez egy kiváló kollekciója a jó hangszereléseknek és a megható dallamoknak – folytatta Ted Leonard. – Volt köztük igazán emlékezetes is, amely az utolsó gondolatom volt még egy este, de másnap reggel is még ott motoszkált a fejemben.”

A csapat azt is elárulta, hogy a megjelenéshez kapcsolódóan május 9-én fel fognak lépni egy Florida államban megrendezésre kerülő fesztiválon, a RosFesten. Ezután várhatóan több koncertet fognak még bejelenteni.

’Prehensile Tales’ dallista:

01. Raining Hard In Heaven
02. Here In My Autumn
03. Elegant Vampires
04. Why Don’t We Run
05. Lifeboat
06. Soon But Not Today

Megosztás