A Spock’s Beard egykori és jelenlegi tagjaival működő progresszív rockcsapat májusban már második nagylemezét teszi le az asztalra. A folytatásban a bő nyolcperces második önálló dalt ismerheted meg.

Pattern-Seeking Animals

A bemutatkozó ’Pattern-Seeking Animals’ lemez stílusának határait ezúttal tágítani próbálja a négyes, természetesen nem hétköznapi módon, hanem egy kis progos csavarral. Az új lemezen mindössze hat dal kap helyet, köztük a leghosszabb több mint 17 perces lett. Új hangszerek is megjelennek, ezek a hegedű, a fuvola, a trombita, a cselló, a szaxofon és a pedálos steel gitár. A csapat hangzása ezekkel a hangszerekkel bővül, a felvételek elkészítésében ezúttal is Rich Mouser segédkezett, aki a The Mouse House stúdió hangmérnöke. Az InsideOut Musicnál limitált kiadású CD lemez, valamint 2 LP + CD formátumban lesznek fizikai hanghordozók, de a digitális platformokon is elérhetővé teszik a ’Prehensile Tales’ címmel érkező friss anyagot. A korong tartalmából a Here Is My Autumn után most a Raining Hard In Heavent ismerhetjük meg.

 

 

Ted Leonard frontember így mesélt friss lemezükkel kapcsolatban: „Ez a lemez egy kiváló kollekciója a jó hangszereléseknek és a megható dallamoknak. Volt köztük igazán emlékezetes is, mely az utolsó gondolatom volt még egy este, de másnap reggel is ott motoszkált a fejemben.”

Megosztás